Γυμνάσιο Παραλιμνίου: Το 2023 θα ολοκληρωθεί η επέκταση σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Νέες αίθουσες διδασκαλίας, νέο κτήριο διοίκησης, βιβλιοθήκη και αίθουσα ψυχαγωγίας θα περιλαμβάνεται στην επέκταση και αναβάθμιση του σχολείου

C1E4E92D 87A1 498B 83C0 894ACBF3A1DB exclusive, Γυμνάσιο Παραλιμνίου, Κίνημα Οικολόγων

Κονοβουλευτική ερώτηση υπέβαλε από τις 14 Οκτωβρίου 2019 ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης προς τον υπουργό Παιδείας, όπου του ανέφερε πως ενώ είχε εγκριθεί κονδύλι για την αντισεισμική αναδόμηση του Γυμνασίου Παραλιμνίου, οι εργασίες καθυστερούν να ξεκινήσουν. Πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο (ελλιπής περίφραξη, ακαταλληλότητα αθλητικών και εξωτερικών χώρων, ανεπαρκής σύνδεση με το διαδίκτυο σε αίθουσες και γραφεία) δε λύνονται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων, “με το πρόσχημα ότι θα επιλυθούν στα πλαίσια των εργασιών για την αντισεισμική αναδόμηση”.

Πλάνα από την επιτόπια επιθεώρηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και του Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας στις 13/1/2020:

Ο υπουργός Παιδείας κ. Προδρόμου, σε απάντησή του ανέφερε πως το έργο αναμένεται να προκηρυχθεί τον Φεβρουάριο του 2020 ενώ η έναρξη του έργου αναμένεται τον Ιούλιο του 2020 και οι εργασίες υλοποίησης του θα διαρκέσουν τρία περίπου χρόνια.

Διαβάστε επίσης: 
Γυμνάσιο Παραλιμνίου: Καλεί την Κυβέρνηση για νέο Γυμνάσιο ο βουλευτής Κ.Χατζηγιάννης
– Γυμνάσιο Παραλιμνίου: Ταλαιπωρία μαθητών σε λυόμενες αίθουσες – Ζητούν λύσεις οι γονείς
– Ζητούν ανέγερση νέου Γυμνασίου Παραλιμνίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτούσια η αλληλογραφία:

Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.146, ημερομηνίας 14 Οκτωβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη

“Από υπόμνημα του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Παραλιμνίου πληροφορήθηκα ότι έχει εγκριθεί κονδύλι για την αντισεισμική αναδόμηση του σχολείου. Ωστόσο, οι εργασίες φαίνεται ότι καθυστερούν να ξεκινήσουν.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει ο σύνδεσμος, πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο (π.χ. ελλιπής περίφραξη, ακαταλληλότητα αθλητικών και εξωτερικών χώρων, ανεπαρκής σύνδεση με το διαδίκτυο σε αίθουσες και γραφεία) δε λύνονται, με το πρόσχημα ότι θα επιλυθούν στα πλαίσια των εργασιών για την αντισεισμική αναδόμηση.

Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων πότε αναμένεται να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την αντισεισμική αναδόμηση. Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο Παραλιμνίου;”

Απάντηση ημερομηνίας 7 Ιανουαρίου 2019 του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.146, ημερομηνίας 14 Οκτωβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη

“Επιθυμώ να αναφερθώ στην πιο πάνω ερώτηση και να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα:

  • Το έργο της αντισεισμικής αναβάθμισης, επεκτάσεις και μετατροπές του Γυμνασίου Παραλιμνίου αναμένεται να προκηρυχθεί το Φεβρουάριο του 2020. Η έναρξη του έργου αναμένεται τον Ιούλιο του 2020 και οι εργασίες υλοποίησης του θα διαρκέσουν τρία περίπου χρόνια.
  • Το έργο περιλαμβάνει ανέγερση νέου κτηρίου διοίκησης, αίθουσας βιβλιοθήκης, αιθουσών διδασκαλίας, εργαστηρίων και αίθουσας ψυχαγωγίας, καθώς και επεκτάσεις και μετατροπές στα υφιστάμενα κτήρια για τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους. Επιπρόσθετα, στο έργο περιλαμβάνεται ενεργειακή και ηλεκτρολογική αναβάθμιση όλων των κτηρίων καθώς και εργασίες που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών όπως νέα περίφραξη, υαλοπίνακες ασφαλείας σε όλα τα κουφώματα, νέα κλιμακοστάσια αλλά και εξωτερικές εργασίες βελτίωσης της αυλής. Τέλος στο έργο διασφαλίζεται και βελτιώνεται η προσβασιμότητα από Άτομα με Αναπηρία.

Όσον αφορά τα διάφορα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση το σχολείο, η Σχολική Εφορεία Παραλιμνίου θα συμβάλει στην προσωρινή επίλυση τους μέχρι και την ολοκλήρωση του έργου.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις τυχόν χρειαστείτε.”

Famagusta.News