Η επ. Αμμοχώστου συμμετέχει στην εκστρατεία καθαριότητας «Let’s do it Cyprus»

kathariotita Εκστρατεία Καθαριότητας, Επαρχία Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

H Παγκύπρια εκστρατεία καθαριότητας «Let’s Do It! Cyprus -καθαρίΖΩ την Κύπρο» έχει κινητοποιήσεις δήμους, κοινότητες και οργανωμένα σύνολα σε όλη την Κύπρο με σκοπό τη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2018 συμμετείχαν στην παγκύπρια εκστρατεία περισσότεροι από 46,000 εθελοντές κατατάσσοντας την Κύπρο στις 6 χώρες, μεταξύ 120 χωρών, που πέτυχαν την εθελοντική συμμετοχή του 5% του πληθυσμού της χώρας σε αυτή τη δράση.

Οι Δήμοι της επαρχίας μας, που τα τελευταία χρόνια έχουν εντείνει τις περιβαλλοντικές τους δράσεις, συμμετέχουν στο « Let’s do it Cyprus» το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου 2019 με εκστρατείες σε παραλίες και χώρους πρασίνου, καλώντας τους δημότες τους να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην όλη προσπάθεια.

Δήμος Δερύνειας – Σάββατο 6 Απριλίου

Ο Δήμος Δερύνειας και η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος διοργανώνουν καθαρισμό κεντρικών οδικών αρτηριών και χώρων πρασίνου του Δήμου.

Ώρα: 7:30π.μ. – 10:00π.μ.

Χώρος συγκέντρωσης: Χώρος στάθμευσης γηπέδου «Αναγέννησης»

Για δηλώσεις συμμετοχής το κοινό μπορεί να απευθυνθεί στη Γραμματεία του Δήμου τηλ. 23811000

lets do it 1 Εκστρατεία Καθαριότητας, Επαρχία Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Δήμος Σωτήρας – Σάββατο 6 Απριλίου

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος Σωτήρας σε συνεργασία με τα Οργανωμένα Σύνολα του Δήμου, τις Κατηχητικές Συνάξεις και το Κέντρο Νεότητος Σωτήρας συμμετέχουν και φέτος στην παγκύπρια εκστρατεία καθαριότητας “Let`s Do It Cyprus” που έχει στόχο να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από τα σκουπίδια».

Προστίθεται ότι «η Σωτήρα καλεί τους δημότες της να συμμετάσχουν στην εκστρατεία για μια πιο πράσινη, πιο καθαρή, πιο ανθρώπινη Σωτήρα, πραγματοποιώντας εκστρατεία καθαριότητας από την παραλία της Αγίας Θέκλας μέχρι και την παραλία “Ποσειδώνας”. Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 6 Απριλίου 2019 στις 10:00π.μ. και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συγκεντρωθούν γύρω στις 09.30 στο Οίκημα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας».

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές και μέλη Οργανωμένων συνόλων μπορούν να αποταθούν για συμμετοχή στην εκστρατεία καθαριότητας στο culture@sotira.org.cy, στο τηλέφωνο ‎23824444 ή μέσω της επίσημης σελίδας του Δήμου στο Facebook.

lets do it 2 Εκστρατεία Καθαριότητας, Επαρχία Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Νεολαία Δήμου Παραλιμνίου – Κυριακή 7 Απριλίου

Στις 7 Απρίλη 2019 με το σύνθημα “Πάμε παραλία” η Νεολαία του Δήμου Παραλιμνίου καλεί τους συνδημότες της να συμμετάσχουν στην εκστρατεία που θα πραγματοποιηθεί στην ακτογραμμή του Πρωταρά με στόχο να μεταδώσουν τα δικά τους περιβαλλοντικά μηνύματα στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες του Παραλιμνιού.

Στην εκστρατεία συμμετέχει ομάδα μαθητών και καθηγητών του Λυκείου Παραλιμνίου.

Σημείο συνάντησης: Παραλία Αγίας Τριάδας
Ώρα: 9:30 π.μ.

καθαριότητα Εκστρατεία Καθαριότητας, Επαρχία Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Δήμος Αγίας Νάπας – Κυριακή 7 Απριλίου

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι την Κυριακή 7 Απριλίου 2019
«θα πραγματοποιηθεί από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι καθαρισμός της περιοχής του παραλιακού μετώπου, από το λιμανάκι Αγίας Νάπας μέχρι την παραλία Περνέρα. Οι εθελοντές θα συγκεντρωθούν στο χώρο στάθμευσης του λιμανιού απέναντι από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου».

Ο Δήμος καλεί «τους δημότες και τα οργανωμένα σύνολα της Αγίας Νάπας να συμμετάσχουν ενεργά και να στηρίξουν δυναμικά την πρωτοβουλία αυτή γιατί η εμπλοκή σε ενέργειες και δράσεις που αφορούν την καθαριότητα, τη διατήρηση της όμορφης εικόνας της πόλης και της χώρας μας και κατ’ επέκταση τη βελτίωσης της εικόνας της ποιότητας ζωής μας, είναι υπόθεση που μας αφορά όλους».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες και διευκρινήσεις επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα 23-816307, 23-816319 και 97-647699.

καθαριότητα 1 Εκστρατεία Καθαριότητας, Επαρχία Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου