Η συγκινητική ανακοίνωση του Δήμου Παραλιμνίου: “Σας ευχαριστούμε…”

Ευχαριστίες σε συνεργεία του Δήμου, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Πολιτική Άμυνα, εθελοντές και ιδιώτες στέλνει μέσω ανακοίνωσής του ο Δήμος Παραλιμνίου

σδγφηγξημξ exclusive, ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Σε ευχαριστήρια ανακοίνωση σε όσους προσέτρεξαν στο πλευρό των πολιτών και συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των πλημμυρών από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις το περασμένο Σάββατο προχώρησε ο Δήμος Παραλιμνίου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

“Ο Δήμος Παραλιμνίου επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων και των πολύ ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν τις περιοχές του Δήμου Παραλιμνίου.

Η άμεση ανταπόκριση και η αποτελεσματική επέμβαση των μελών των συνεργείων του Δήμου Παραλιμνίου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Άμυνας, καθώς και της Επαρχιακής Διοίκησης διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στο να μη διατρέξει καμία ζωή κίνδυνο που ήταν και το πρώτιστο μέλημά μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται και στους εθελοντές οι οποίοι προσέτρεξαν από την πρώτη στιγμή καθώς και σε ιδιώτες οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για αντιμετώπιση των συνεπειών από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις.

Ο Δήμος Παραλιμνίου υπενθυμίζει ότι στο πλαίσιο της υποβοήθησης του έργου του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου για καταγραφή των ζημιών από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και κατ’ επέκταση για προώθηση αιτημάτων για επιθεώρηση και αποζημίωση από το κράτος, παρακαλεί όσους έχουν υποστεί ζημιές εντός των δημοτικών ορίων Παραλιμνίου να επικοινωνούν με το 23819322 για υποβολή των στοιχείων τους και για προώθηση στην Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου.”

Περίπου 20 κατοικίες στην υπέστησαν ζημιές – Αύριο ολοκληρώνεται η καταγραφή ζημιών

Συνολικά γύρω στις 20 κατοικίες στην επαρχία Αμμοχώστου, υπέστησαν ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στην περιοχή το περασμένο Σάββατο, ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Έπαρχος Αμμοχώστου Γεώργιος Χρυσαφίνης. Πρόσθεσε ότι “σήμερα τρία κλιμάκια της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου βρίσκονται επί ποδός, δύο στον Δήμο Παραλιμνίου, ένα στην τουριστική και ένα στην οικιστική περιοχή καθώς και ένα κλιμάκιο στον Δήμο Αγίας Νάπας”. “Τα κλιμάκια αυτά καταγράφουν τις ζημιές που άφησε πίσω της η θεομηνία του Σαββάτου”, είπε.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, συνέχισε, “προκλήθηκαν προβλήματα και ζημιές σε σπίτια, ξενοδοχεία, υποστατικά και σε οχήματα και κυρίως αφορούν υπόγειους χώρους τουριστικών επιχειρήσεων και ξενοδοχείων, ενώ σε μερικές περιπτώσεις αφορά και ισόγεια”. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσαφίνης είπε πως “τα υποστατικά χωρίζονται σε μόνιμες και εξοχικές κατοικίες και επιχειρήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται ξενοδοχεία και καταστήματα”. “Μέχρι τις δύο το μεσημέρι τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης, κατέγραψαν ζημιές σε 20 κατοικίες, η καταγραφή συνεχίζεται και σε άλλα υποστατικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο”.