Καρούσος για Πυρίλλη: “Θα σταθώ δίπλα σου”

zdfb exclusive, Γιάννης Καρούσος, Θεόδωρος Πυρίλλης, Παραλίες

Ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του προς τον Δήμαρχο Παραλιμνίου Θεόδωρο Πυρίλλη δημοσίευσε πριν από λίγο στον επίσημο λογαριασμό του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος. Ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας διερωτάται για το κατά πόσον οι Δήμαρχοι και οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης ενεργούν και λαμβάνουν αποφάσεις ως Δήμαρχοι εκλελεγμένοι από τον λαό ή ως αυτόνομες προσωπικότητες. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι οι Δήμαρχοι στην Κύπρο είναι η “Συτζιά του Μαύρου” ενώ εκφράζει τη στήριξή του προς τον Θεόδωρο Πυρίλλη.

Διαβάστε επίσης:
Πυρίλλης: “Ας με σύρουν στα Δικαστήρια, εγώ θα αγωνίζομαι”
Θ.Πυρίλλης: “Έχω δικαίωμα να γνωρίζω ποιος με κατηγορεί”

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Τι θέλουμε τέλος πάντων Δημάρχους που να “εκτελούν” ή Δημάρχους που να τους “εκτελούν”.

Περί , Δημάρχου Παραλιμνίου. Είναι αδιαπραγμάτευτο δεδομένο ότι όλοι οι αξιωματούχοι σε μια ευνομούμενη δημοκρατία, είτε εκλελεγμένοι είτε διορισμένοι, είτε πολιτικοί, είτε εθελοντές, είτε δημόσιοι λειτουργοί, οφείλουν πέραν πάσης αμφιβολίας να παίρνουν αποφάσεις με γνώμονα μόνο το δημόσιο συμφέρον στα πλαίσια της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης. Είναι επίσης δεδομένο ότι υπάρχουν καθημερινά αποφάσεις είτε πολιτικές είτε τεχνοκρατικές που έστω και αν έχουν ξεκάθαρο στόχο την εξυπηρέτηση του κοινού καλού, όταν λαμβάνονται προκαλούν διαφωνίες μεταξύ διάφορων κοινωνικών ομάδων. Αυτή είναι η δημοκρατία άλλωστε.

Δυστυχώς οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις είναι ανησυχητικές, ιδιαίτερα για τα περιθώρια άσκησης της εξουσίας των εκλελεγμένων από τον λαό Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων όλης της Κύπρου. Ο κίνδυνος είναι ορατός πλέον. Οι Δήμαρχοι να φοβούνται να εκτελούν ή/και να αρνούνται ή/και να κωλυσιεργούν τις αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων.

Σύμφωνα με τον περί Δήμων νόμο , οι Δήμαρχοι εκτελούν τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου αφού ουσιαστικά αποτελούν την εκτελεστική αρχή του Δήμου. Σε αρκετές περιπτώσεις πριν την εκτέλεση αυτών των αποφάσεων λαμβάνονται και σχετικές νομικές γνωματεύσεις. Αφού λοιπόν υπάρχει περίπτωση Δήμαρχοι που εκτελούν και υλοποιούν αποφάσεις του δημοτικού τους Συμβουλίου, ως έχοντες την εξουσία υπό του λειτουργήματος τους, να σέρνονται στα δικαστήρια υπό την προσωπική τους ιδιότητα αν προκύψει διαφωνία για την ορθότητα των πράξεων τους, δηλαδή ως άτομα και όχι ως αξιωματούχοι, τότε θα πρέπει όλοι μας να προβληματιστούμε.

Θα πρέπει μήπως οι Δήμαρχοι να σταματήσουν να τα βάζουν με τα κατεστημένα και τα ιδιωτικά συμφέροντα και να σταματήσουν να προσπαθούν να αποκαταστήσουν την νομιμότητα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντός; Θα είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται αφάνταστα αυτοί και οι οικογένειες τους κάθε φορά που γίνεται προσπάθεια υλοποίησης μιας δραστικής πολιτικής απόφασης που τυχόν θα διασαλεύσει την «ηρεμία» ορισμένων ή θα «επηρεάσει» τα προσωπικά συμφέροντα των λίγων;

Με απλά λόγια μόλις πατήσουν κάποιου τον «κάλλο» αναλόγως της «δύναμης» του, αρχίζει κάθε φορά και ένας προσωπικός Γολγοθάς με ταλαιπωρία, καταγγελίες, αγωγές, απειλές και πολλά άλλα.

Ο Θεόδωρος από ότι φαίνεται πάτησε κάποιου τον “κάλλο” στην Πόλη του που δεν θα έπρεπε, εμένα αυτή είναι η άποψη μου. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ο Πυρίλλης βγήκε μπροστά σε πολλά θέματα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος , όπως το ΧΥΤΥ, (η στάση πληρωμών από αυτόν άρχισε) , ήταν ο πρώτος που αντέδρασε δυναμικά , και αυτός που έπεισε και εμένα να τον ακολουθήσω στο θέμα αυτό. Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι με προσωπικό και πολιτικό κόστος καθάρισε την διαφθορά από τις παραλίες του Παραλιμνίου και δεν φοβήθηκε να τα βάλει με τον οποιοδήποτε για το συμφέρον του δήμου του.

Τελικά οι Δήμαρχοι στην Κύπρο είναι η «συτζιά του μάυρου». Φταίνε για όλα τα προβλήματα της χώρας, και μένουν ουσιαστικά απροστάτευτοι, έρμαιο του κάθε προσωπικού συμφέροντος!

Ελπίζω να προβληματιστούν και άλλοι Δήμαρχοι για το θέμα αυτό και να κατανοήσουν ποιες αλλαγές θα υποχρεωθούμε να εφαρμόσουμε στον τρόπο που λειτουργούμε μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Το σίγουρο είναι ότι ο θεσμός του δημάρχου έχει απαξιωθεί, τυγχάνει ελάχιστου σεβασμού και καμιά φορά διερωτώμαι εάν πραγματικά αξίζει τον κόπο εθελοντικά να θέτουμε τους εαυτούς υπό την κρίση του λαού για να εκλεγούμε Δήμαρχοι που στο τέλος μας οδηγεί να σερνόμαστε μια την άλλη στα δικαστήρια, άσχετα αν η απόφαση του Δικαστηρίου θα είναι αθωωτική.

Τι θέλουμε τέλος πάντων δημάρχους που να “εκτελούν” οι δημάρχους που να τους “εκτελούν”.

“Θεόδωρε Πυρίλλη, έχεις την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη μου. Θα σταθώ δίπλα σου σε όλη αυτή την διαδικασία.”

Famagusta.News