Κουγιάλης: Οι φιλικές σχέσεις και το απροστάτευτο αμπελοπούλι (βίντεο)

α Αμπελοπούλια, Κυνήγι, Λαθροθηρία, Νίκος Κουγιάλης

Οι φιλικές σχέσεις του ιδίου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αναφορικά με περιβαλλοντικά θέματα καθώς επίσης και το γεγονός ότι τα αμπελοπούλια δεν είναι προστατευόμενο είδος είναι ουσιαστικά σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας οι λόγοι που δεν έχει επιβληθεί πρόστιμο στην Κύπρο για το θέμα της θήρευσης των αμπελοπουλιών.

Αυτό ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ (13ο λεπτό και μέχρι το τέλος) , καλεσμένος στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Νίκος Κουγιάλης που για το θέμα των αμπελοπουλιών αλλά και των αποβλήτων. “Αν ξυπνήσει ανάποδα..”, μπορεί και να μας κάνει την καταγγελία..είπε ο Υπουργός.

Η καταγγελία που θα έκανε ο Επίτροπος τον ερχόμενο Νοέμβριο αλλά δεν θα γίνει είναι η εξής: Συνεχίζει παράνομα η θήρευση αμπελοπουλιών και ότι ως Κύπρος δεν έχει πατάξει την θήρευση αποτελεσματικά.

Ο Υπουργός ζήτησε επιτακτικά από τον Επίτροπο να μην γίνει καταγγελία σε αυτό το στάδιο αφού προχώρησαν σε ανάλυση επιχειρημάτων αναφορικά με τη νομοθεσία που έχει ήδη τεθεί από το καλοκαίρι σε εφαρμογή.

Πρέπει είπε να ξεκινήσει μια συζήτηση από το 0. Να τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος. Ο Επίτροπος εν τέλει σύμφωνα με τον Υπουργό δέχθηκε όπως «βάλει στο ψυγείο» το εν λόγω ζήτημα και να μην προχωρήσει σε καταγγελία τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Απευθυνόμενος στον κόσμο που διαμαρτύρεται για το ζήτημα ο Υπουργός είπε ότι ξεκινά διάλογος με στόχο να επιλυθούν προβλήματα και να εντοπιστούν οι γκρίζες ζώνες μεταξύ των δυο πλευρών.

Το έναυσμα για τις μαζικές διαμαρτυρίες είναι σύμφωνα με τον Υπουργό η δράση των ακτιβιστών που έχει γίνει εντονότερη τον τελευταίο καιρό.

«Το αμπελοπούλι δεν είναι προστατευόμενο είδος. Αυτό που έχει σημασία όμως και αυτό που πλήττεται είναι ο τρόπος παγίδευσης σε δίκτυα που είναι βασανιστικός», ανέφερε.

Θέμα αποβλήτων και προστίματα

Σε διαβούλευση βρίσκεται η κυβέρνηση με τον Επίτροπο αναφορικά με αυτά τα ζητήματα δήλωσε ο Υπουργός. Οι σχέσεις της κυβέρνησης, που πείθει τους ευρωπαίους ότι είμαστε σοβαροί καθώς και οι προσωπικές σχέσεις του ιδίου με τον Επίτροπο βοηθούν και στην περίπτωση της αποφυγής επιβολής προστιμάτων όπως για παράδειγμα για το ζήτημα του Κοτσιάτη.

“Πόλεμος” στο Twitter

Την ίδια στιγμή “πόλεμος” ξέσπασε μέσω twitter για τα σχόλια του Υπουργού Γεωργίας στην εκπομπή “Μεσημέρι και Κάτι” της τηλεόρασης του Sigma με την Αντιπρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών να διερωτάται αν “η παραπομπή της Κύπρου εξαρτάται από ποις πλευρά του κρεββατιού θα ξυπνήσει ο Επίτροπος Περιβάλλοντος” και με τον Υπουργό να απαντά πως ο νόμος εφαρμόζεται με πάσα αυστηρότητα αφού μέσα σε μόλις 2 μήνες έχουν γίνει 52 καταγγελίες.

Πηγή: Famagusta.News/SigmaLive