Λοΐζος Λοΐζου για Γυμνάσιο Παραλιμνίου: «Τα παιδιά μας έχουν τα ίδια δικαιώματα – Τίποτα δεν άλλαξε από το 2018 »

«Γιατί δεν έρχεσαι την Δευτέρα κ. Υπουργέ που θα έρθουν τα 670 παιδιά; »

loizosaloizou 1

Την έντονη δυσαρέσκεια εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος Παραλιμνίου Λοΐζος Λοΐζου για τη σημερινή τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας περί μη ύπαρξης προβλήματος υπερπληθυσμού στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου.

Σε ανάρτηση του σε Μέσο Μαζικής Δικτύωσης, ο κ. Λοΐζος Λοΐζου ανέφερε τα εξής:

Αναδημοσιεύω την ανάρτηση μου από το 2018, δεν άλλαξε τίποτε το 2020, σήμερα ήμουν στο σχολείο για την εγγραφή του παιδιού μου. Επισκέφθηκε το σχολείο ο Υπουργός της Παιδείας για να δει με τα μάτια του την κατάσταση. Δήλωσε απ ότι μάθαμε ότι στο Γυμνάσιο Παραλιμνιου δεν υπάρχει υπερπληθυσμός, όλα καλά, να μην παραπονιόμαστε αφού γίνονται βελτιώσεις. Γιατί δεν έρχεσαι την Δευτέρα κ. Υπουργέ που θα έρθουν τα 670 παιδιά;

Εδώ στα βλάχικα κύριε Υπουργέ της Παιδείας τα παιδιά έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα παιδιά της υπόλοιπης Κύπρου.

Πλέον δεν υπάρχουν αλλά περιθώρια για συζητήσεις, κάναμε τα πάντα, παραδώσαμε μελέτη που αποδεικνύει την ανάγκη για 2ο Γυμνάσιο στο Παραλιμνι. Οι ειδικοί που με ευκολία πριν κάποια χρόνια χτίζανε σχολεία σε περιοχές που δεν τα χρειάζονταν πραγματικά, σήμερα κωφεύουν επικαλούμενοι, ό, τι τους περάσει από τον νου για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Η τοπική κοινωνία πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Η ανάρτηση που έκανε το 2018 για το ίδιο θέμα

Εξορθολογισμός στην παιδεία. Το Γυμνάσιο Παραλιμνιου ειναι το μεγαλύτερο στην Κύπρο με 660 μαθητές, για σκοπούς σύγκρισης πέρυσι είχε 610 περίπου. Θα υπάρχουν τουλάχιστον 8 μετακινούμενα τμήματα, δηλαδή, 200 περίπου μαθητές θα φορτώνονται την σχολική τους τσάντα (15κιλα) ανα 45’ και θα αλλάζουν τάξη. Η απόφαση του ΥΠΠ ηταν να κτίσει επι πλέον τάξεις αντί ένα καινούργιο Γυμνάσιο ( ο χώρος υπαρχει και υποδεικνύεται και στην πρόταση για το νέο πολεοδομικό σχεδιο). Μεσα σε τούτο το σχολείο θα στηθεί εργοτάξιο για να μεγαλώσουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις. Δυο σχολεία των 300 μαθητών όπως ειναι τα πιο Πολλα Γυμνάσια ειναι ανέφικτο;

Αν το δεις και απο την άποψη των οικονομικών, εμείς θα κτίσουμε το σχολείο, καθώς οι φορολογίες που πληρώνουμε έχουν δυσανάλογη επιστροφή στην επαρχία μας.
Διερωτάται κανεις, πως ειναι δυνατόν να λειτουργήσουν τα προγράμματα σε αυτό το σχολείο; Πως ειναι δυνατό να τηρηθεί η τάξη και η πειθαρχία; Η ασφάλεια των παιδιών; Γιατί η διεύθυνση του σχολείου αλλάζει τόσο γρήγορα;

Τα ίδια συμβαίνουν και στα Δημοτικά Σχολεία στο Παραλιμνι. Απο 270 μέχρι 320 παιδιά σε κάθε ένα απο τα 4 Δημοτικά.

Κοπιάστε στο χωριό να εξορθολογήσουμε την παιδεία, με ίσους όρους όμως, όπως συμβαίνει για τα πλείστα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς στην υπόλοιπη Κύπρο.

Ευχαριστώ όλους τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που χρόνια τώρα με υπομονή διδάσκουν και διδάσκονται και κάνουν με τις επιτυχίες τους ακαδημαϊκές και άλλες (αθλητισμός, θέατρο, ποίηση, ρομποτική κα), όλους εμάς υπερήφανους.

Famagusta.News