Λύκειο Παραλιμνίου: Η άλλη όψη του νομίσματος και οι διεθνείς διακρίσεις

Υιοθεσία σχολείου στο Μπουρούντι, διακρίσεις σε ολυμπιάδες και διαγωνισμούς

λυκειο exclusive, Λύκειο Παραλιμνίου, Πρόεδρος Συνδέσμου Γονέων

Μεγάλος ντόρος επικρατεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου από τα έκτροπα στο Λύκειο Παραλιμνίου την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς.

Οι συγκεκριμένες εικόνες προκάλεσαν αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, με αποτέλεσμα να αμαυρωθεί η φήμη του σχολείου, και όλη η κοινωνία να ασχολείται με αυτά τα έκτροπα.

Πάντως, από την άλλη, αξίζει κανείς να μην ξεχνά και τις σημαντικές διακρίσεις που κατέχει και κατακτά το σχολείο ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης βέβαια και της σημαντικής πρωτιάς σε πρωτεύσαντες τελειόφοιτους στις Παγκύπριες εξετάσεις κατά την περασμένη χρονιά.

Σε δηλώσεις του στο Famagusta.News, o Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Λυκείου Παραλιμνίου, ο κ. Αντρέας Σκίτσας, επισήμανε ότι το μεμονωμένο περιστατικό προκαλεί λύπη στον σύνδεσμο γονέων και ξεκαθάρισε ότι τα γεγονότα που έγιναν δεν αφορούν έθιμο, αφού ουδέποτε στο παρελθόν έλαβαν χώρο παρόμοια περιστατικά στο σχολείο. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Σκίτσας τόνισε ότι δεν πρέπει να δείχνονται μόνο τα κακά περιστατικά και να αμαβρώνουμε την φήμη του σχολείου, μιας και υπάρχουν πάρα πολλές διακρίσεις που κερδήθηκαν με κόπο από τους μαθητές, αλλά και κατ’ επέκτασιν από τους καθηγητές και τους γονείς. Επιγραμματικά, αναφέρθηκε στην πρωτιά που έλαβε το Λύκειο Παραλιμνίου στις τελευταίες Παγκύπριες εξετάσεις, πρώτο βραβείο στις εικαστικές τέχνες, πρωτιές σε διάφορες Ολυμπιάδες και διαγωνισμούς, ακόμα και στο πρωτάθλημα πετόσφαιρας, όπου θα εκπροσωπούσαν την Κύπρο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα που θα γινόταν στην Βραζιλία.

Επιπρόσθετα, δήλωσε ότι το Λύκειο Παραλιμνίου έχει υιοθετήσει σχολείο στο Μπουρούντι, το οποία στηρίζει εδω και 3 χρόνια και θα συνεχίσει να το πράττει και στο μέλλον. Κλείνοντας, ο κ. Σκίτσας επισήμανε ότι για να έχει τόσες βραβεύσεις το Λύκειο Παραλιμνίου και οι μαθητές του, σημαίνει ότι υπάρχει και το κατάλληλο προζύμι, μιας και οι γονείς ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους, το ίδιο και οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του σχολείου ενώ παράλληλα καταδίκασε και πάλι τα έκτροπα που έλαβαν χώρο κατά την πρώτη σχολική ημέρα.

Όπως εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό, και από τις δηλώσεις του Προέδρου του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, αλλά και αν κάποιος ψάξει την ιστορία του Λυκείου Παραλιμνίου, υπάρχει μια λαμπρή ιστορία στο σχολείο η οποία είναι κρίμα να αμαυρώνετε από συγκεκριμένα περιστατικά τα οποία είναι καταδικαστέα από όλους. Από εκεί και πέρα αναμένουμε και τις εξελίξεις που θα προκύψουν γύρω από το θέμα, με θέλημα της κοινωνίας να μην επαναληφθούν ποτέ παρόμοια περιστατικά, τόσο στα σχολεία μας, όσο και ευρύτερα στην κοινωνία μας.