Ο συνδυασμός υποψηφίων που αγαπήθηκε αλλά ήταν… Πρωταπριλιάτικο αστείο

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Παρά τη Λίμνη Δήμου Παραλιμνίου είχε μία ευφάνταστη ιδέα για την Πρωταπριλιά που... πολλοί θα ήθελαν να ήταν αλήθεια!

photo 8 exclusive, ΠΑΡΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ, Πολιτιστικό Εργαστήρι Παρα τη Λίμνη, ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ, Πρωταπριλιάτικο Ψέμα

Ερωτηματικά αλλά και ενθουσιασμό προκάλεσε η είδηση που ανήρτησε το Πολιτιστικό Εργαστήρι Δήμου Παραλιμνίου “Παρά τη Λίμνη” την παραμονή της Πρωταπριλιάς. Τα μέλη του ανήρτησαν στη σελίδα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία ανακοίνωση που προκάλεσε σίγουρα έκπληξη με έναν ομολογουμένως δυνατό και αναπάντεχο κομματικό συνδυασμό για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Τί συμβαίνει όταν η τεχνητή νοημοσύνη «ενώσει» Πυρίλλη με Καρούσο; (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν τις εξής υποψηφιότητες:

  • Παναγιώτης Κουμάσης, Υποψήφιος Πρόεδρος Επαρχιακού Οργανισμού Αμμοχώστου
  • Δημήτρης Τσιερκέζος (Πέπε), Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας
  • Τάσος Σπύρου, Υποψήφιος Αντιδήμαρχος Παραλιμνίου
  • Άντρη Βενιζέλου, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Παραλιμνίου
  • Νήλια Φοιτηρή, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Παραλιμνίου
  • Σούλα Αριστοτέλους, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Παραλιμνίου

Στα θετικά πάντως ήταν τα… ηχηρά ονόματα αλλά και το ότι το ψηφοδέλτιο αποτελείτο κατά 50% από γυναίκες!

434981360 809569191214759 1576894108364374366 n exclusive, ΠΑΡΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ, Πολιτιστικό Εργαστήρι Παρα τη Λίμνη, ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ, Πρωταπριλιάτικο Ψέμα

Η ανάρτησή τους συνοδευόταν με το παρακάτω μήνυμα:

“Η περίοδος που διανύουμε αλλά και αυτή που ακολουθεί αποτελεί μια περίοδο σημαντικών αλλαγών, μεγάλων προκλήσεων αλλά και ευκαιριών για τη διαμόρφωση ενός Δήμου σύγχρονου και λειτουργικού, αναπτυξιακά δυναμικού, οικονομικά βιώσιμου που θα βρίσκεται κοντά σε κάθε δημότη με διαφάνεια και λογοδοσία. Ενός Δήμου που θα δίνει έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων μέσα από τον σωστό σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής και ανάπτυξης, επενδύοντας σε κρίσιμους τομείς όπως είναι ο τουρισμός, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η κοινωνική πολιτική. Για την υλοποίηση όλων των πιο πάνω χρειάζεται συστηματική δουλειά, επεξεργασμένο σχέδιο και προτάσεις αλλά κυρίως ανθρώπους με όραμα, αντίληψη, εμπειρία, γνώση και διεκδικητικότητα, που αγαπούν και πιστεύουν στις δυνατότητες αυτού του τόπου, που θα μπορούν να συνδυάσουν την εμπερία, την ανανέωση, το ήθος και την αποτελεσματικότητα, αντλώντας δύναμη από την ίδια την κοινωνία, τους δημότες και τις ανάγκες τους. Με γνώμονα τα παραπάνω και επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε, τον σεβασμό που τρέφουμε προς όλους και όλες σας, την αγάπη προς τον τόπο μας και με οδηγό τις αξίες και τις αρχές μας, αποφασίσαμε όπως διεκδικήσουμε μια θέση στις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου.

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι “ΠΑΡΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ”, ως Ανεξάρτητος Συνδυασμός, ζητά την ψήφο σας και υποσχόμαστε ότι θα σταθούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας προς το πρόσωπό μας και θα καταβάλουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας.”

Διαβάστε επίσης: Πάμπος Χαραλάμπους: O Παραλιμνιτο-Αγιανναπίτης υποψήφιος που… “θέλει” τα αμπελοπούλια

Η… αποκάλυψη

Και αφού πολλοί διερωτήθηκαν εάν αυτό ήταν αλήθεια ή ψέμα, και ενώ κάποιοι ήδη έσπευσαν να τους προσφέρουν την στήριξή τους, εντούτοις το “Παρά τη Λίμνη” προέβη σε αποκάλυψη της αλήθειας, αφήνοντας πολλούς… απογοητευμένους με την “οδυνηρή” αποκάλυψη για το Πρωταπριλιάτικο ψέμα.

Συγκεκριμένα, έγραψαν σήμερα στον λογαριασμό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Την πρωταπριλιά όπως ξέρουμε, πολλοί το ‘χουν σε καλό να λένε ψέματα, να γελούν και να πειράζουν τους άλλους. Με μια λαογραφική ματιά παρατηρούμε ότι σε κάθε τόπο δίνουν και διαφορετική ερμηνεία για την πρωταπριλιά. Στην Κομοτηνή το κάνουν «για να γίνουν καλύτερα τα κουκούλια τους», όταν τρέφουν μεταξοσκώληκες. Στην Ανατολική Θράκη, για να κάνουν καρπό τα δέντρα τους. Στην Άντρο πάλι, λένε ψέματα την 1η του Μάρτη και όχι την Πρωταπριλιά.

Όπως και να ‘χει η έλευση της άνοιξης κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις εθιμικές συνήθειες, οι οποίες κρύβουν την ανθρώπινη διάθεση για εορτασμό στην ανάσταση και την αναδημιουργία της φύσης.
Έτσι κι εμείς φέτος αποφασίσαμε να πούμε το δικό μας ψέμα και να κινηθούμε σε… προεκλογικά μονοπάτια, κατεβάζοντας τον δικό μας συνδυασμό στις επερχόμενες εκλογές! Ομολογουμένως το εγχείρημά μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού πολύ εξεπλάγην, άλλοι γέλασαν και σίγουρα κάποιοι αγχώθηκαν! Εμείς πάντως, καμία πρόθεση δεν έχουμε να κατεβάσουμε υποψήφιους στις εκλογές, όμως πήραμε τόσα πολλά μηνύματα συμπαράστασης, που στις επόμενες εκλογές μπορεί και να το σκεφτούμε!!! Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους τους πραγματικούς υποψήφιους!”

Famagusta.News