ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Έργα ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ (Πίνακας)

Στιγμιότυπο 2019 11 24 13.38.03 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Μαρίνα Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου

Αναπτυξιακά έργα ιδιωτικού αλλά και δημοσίου τομέα η αξία των οποίων φτάνει σχεδόν τα 200.000.000 ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, βρίσκονται σε εξέλιξη ή αναμένεται η έναρξή τους σύμφωνα με τον πίνακα που παρουσιάζει σήμερα το Famagusta.News. Τα περισσότερα εξ αυτών αφορούν οδικά έργα, βελτιώσεις σε σχολικές μονάδες, ανέγερση επαρχιακών τμημάτων αλλά και μεγαλεπήβολα ιδιωτικά έργα όπως το πολυαναμενόμενο έργο της μαρίνας Παραλιμνίου.

€20.3 εκ. για έργα οδικού δικτύου, πλατεία και παραλιακό πεζόδρομο

Συνολικά €20.350.000 διατέθηκαν ή διατίθενται, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κυβέρνηση, για έργα που αφορούν κυρίως σε αναβάθμιση οδικού δικτύου σε Κάππαρη και λεωφόρο 1ης Απριλίου, την πρώτη φάση διαμόρφωσης της κεντρικής πλατείας στο Παραλίμνι, τη δημιουργία χώρων στάθμευσης και την τρίτη φάση της κατασκευής του παραλιακού πεζοδρόμου στον Πρωταρά.

Έργο αξίας €157εκ. η μαρίνα Παραλιμνίου

Αναμφίβολα το πιο πολυαναμενόμενο έργο στον Δήμο Παραλιμνίου δεν είναι άλλο από τη μαρίνα Παραλιμνίου. Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει αφού έχουν εκδοθεί οι άδειες εργοταξίου από την Κυβέρνηση ενώ έχουν ολοκληρωθεί όλες οι περιβαλλοντικές μελέτες και αναμένονται σύντομα να ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα. Το έργο παρουσιάστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας τον περασμένο Ιανουάριο ενώ αναμένεται να συμβάλει θετικά στην περιοχή κατά κύριο λόγο εξαιτίας των 250 νέων θέσεων εργασίας που θα ανοίξουν αλλά και εξαιτίας της αναβάθμισης που θα παρατηρηθεί στην περιοχή Περνέρα στον Πρωταρά και συγκεκριμένα πλησίον του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Νικολάου.

Η Μαρίνα Παραλιμνίου θα διαθέτει 300 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών με όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες υποστήριξης, χώρο υποδοχής για τους ιδιοκτήτες σκαφών και τα πληρώματα τους, καύσιμα, ειδικά καταστήματα εξοπλισμού σκαφών και αποκλειστική αστυνομία, τελωνείο και υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευσης. Όσον αφορά τις οικιστικές εγκαταστάσεις, ο σχεδιασμός προβλέπει 123 διαμερίσματα και 3 επαύλεις και παραλιακό πάρκο. Οι ιδιοκτήτες και το κοινό θα μπορούν να απολαμβάνουν υπηρεσίες από καταστήματα, καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια.

Δείτε αναλυτικά πίνακα με τα έργα ύψους €198.975.000 στο Παραλίμνι σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθεσε η Κυβέρνηση

Στιγμιότυπο 2019 11 24 13 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Μαρίνα Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου

Στιγμιότυπο 2019 11 24 13 001 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Μαρίνα Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου

Famagusta.News