Παραλίμνι: Για 9η χρονιά διοργανώνεται το Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου

imagew 11 Νέα Αμμοχώστου, Σαλαμίνιο Πανεπιστήμιο

Για 9η συνεχή χρονιά η Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, διοργανώνουν το Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται ότι «στόχος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου είναι η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού μέσα από εκλαϊκευμένες διαλέξεις για επίκαιρα, σύγχρονα και διαχρονικά θέματα. Μέσα από τον κοινωνικό και πολιτιστικό αυτό θεσμό, το Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου επιδιώκει να συμβάλει στην πολιτιστική και πνευματική αναβάθμιση της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου».

Ομιλητές στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο είναι μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου και άλλων Πανεπιστημίων, ειδικοί από επιστημονικά ινστιτούτα και οργανισμούς, καθώς επίσης και σημαντικές προσωπικότητες εκτός ακαδημαϊκού χώρου.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν τέσσερις συναντήσεις υπό τη μορφή της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης. Σε κάθε συνάντηση δύο ομιλητές θα παρουσιάσουν σύντομη εισήγηση γύρω από ένα κοινό θέμα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου στον χώρο της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Κύπρου στην Πλατεία Μητροπόλεως στο Παραλίμνι, ενώ οι επόμενες τρεις συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου επίσης στο Παραλίμνι.

Οι διαλέξεις θα μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (www.imconstantias.org.cy), και ηχογραφημένες από τον ραδιοσταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου, UCY Voice (95.2 FM).

Με την ολοκλήρωση των διαλέξεων, κατά την τελετή λήξης, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου 2020, θα απονεμηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης στα μέλη που συμμετείχαν στον θεσμό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.