ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Προσφορές για ενοικίαση καταστήματος Γενικής Χρήσης

Προτεραιότητα έχουν οι εκτοπισθέντες που διαμένουν στο Παραλίμνι

8450EE82 865D 43C1 A2C8 A955508BBCF3 exclusive

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡ. 2 ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΑΥΤΟΣΤΕΓΑΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΡ. 02Α – 7/2022

Από το Γραφείο του Επάρχου Αμμοχώστου ζητούνται προσφορές, από τους εκτοπισθέντες, για την ενοικίαση του καταστήματος με αρ. 2, του Εμπορικού Κέντρου στο Συνοικισμό Αυτοστέγασης Παραλιμνίου, το οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει ως κατάστημα Γενικής Χρήσης. Επισημαίνεται ότι προτεραιότητα έχουν οι εκτοπισθέντες που διαμένουν στο Παραλίμνι.

Περισσότερες λεπτομέρειες, ως επίσης και έντυπα υποβολής προσφορών, μπορούν να ληφθούν από το Γραφείο του Επάρχου Αμμοχώστου στη Λάρνακα και το Παραλίμνι και από τα Γραφεία του Δήμου Παραλιμνίου.

Οι προσφορές πρέπει να υποβληθούν στο ειδικό έντυπο και να φθάσουν στο Γραφείο του Επάρχου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, όχι αργότερα από τις 11:00π.μ. (πρωί) της Παρασκευής 18.11.2022. Προσφορές που θα ληφθούν μετά την πιο πάνω ώρα και μέρα δε θα ληφθούν υπόψη.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡ. 2 ΣΤΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΑΥΤΟΣΤΕΓΑΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Α. Οι προσφορές πρέπει να είναι σε κλειστό φάκελο στον οποίο να αναγράφεται «Προσφορά για την ενοικίαση του καταστήματος αρ. 2, στο Συνοικισμό Αυτοστέγασης Παραλιμνίου – Αρ. Προσφοράς 02Α – 7/2022» και να τοποθετηθούν στο Κιβώτιο Προσφορών του Επάρχου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, όχι αργότερα από τις 11:00 π.μ. (πρωί) της Παρασκευής 18.11.2022.

Β. Οι προσφοροδότες πρέπει οπωσδήποτε να είναι πρόσφυγες, αλλά προτεραιότητα έχουν οι εκτοπισθέντες που διαμένουν στην Αχερίτου.

Γ. Ο προσφοροδότης πρέπει να έχει Λευκό Ποινικό Μητρώο, το οποίο πρέπει να επισυνάψει στην Προσφορά.

Δ. Εκτοπισθέντες που ενοικιάζουν ήδη κατάστημα δεν αποκλείονται από το να υποβάλουν προσφορά για νέο κατάστημα. Προτεραιότητα όμως, ανεξάρτητα από την τιμή της προσφοράς, θα έχουν εκτοπισμένοι που δεν έχουν ενοικιάσει άλλο κατάστημα στο Συνοικισμό. Σε περίπτωση όμως που δεν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλους μη κατόχους καταστημάτων, τότε θα εξετάζεται η προσφορά τους σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία.

Ε. Η προσφορά υποβάλλεται πάνω στο έντυπο αυτό, συμπληρώνοντας τον όρο 20, στη σελίδα αρ. 4.

Στ. Η Κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να δεχθεί την υψηλότερη ή οποιαδήποτε άλλη προσφορά.

Ζ. Ο Προσφοροδότης δεσμεύεται από την τιμή που θα δώσει. Για αυτό όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αποταθούν στο Γραφείο του Επάρχου Αμμοχώστου στη Λάρνακα, τηλ. 24 – 801038.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

1. Το υποστατικό θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως κατάστημα Γενικής Χρήσης. Δηλαδή το υποστατικό θα χρησιμοποιείται για καθημερινή/τακτική εξυπηρέτηση των κατοίκων του Συνοικισμού (π.χ. κατάστημα τροφίμων και άλλων προϊόντων οικιακής και προσωπικής χρήσης, κουρείο ή κομμωτήριο, ινστιτούτο αισθητικής, βιβλιοπωλείο – χαρτοπωλείο, ανθοπωλείο, υποκαταστήματα, περίπτερο, κ.α.).

2. Κάθε προσφορά θα πρέπει να αναφέρει το επάγγελμα του προσφοροδότη και τον αριθμό μελών της οικογένειας του.

3. Ο Προσφοροδότης που θα επιλεγεί θα κληθεί όπως μέσα σε τακτή προθεσμία παρουσιασθεί στο Γραφείο του Επάρχου Αμμοχώστου στην Λάρνακα, μαζί με ένα φερέγγυο εγγυητή, για την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης Μίσθωσης.

Σε περίπτωση παράλειψης συμμόρφωσης, όπως πιο πάνω, η προσφορά του αυτόματα ακυρώνεται.

4. Βασικός όρος του ενοικιαστηρίου εγγράφου που υπογραφεί θα είναι όπως το κατάστημα χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως κατάστημα Γενικής Χρήσης.

5. Ο Προσφοροδότης που θα επιλεγεί, θα πρέπει να εφοδιάσει με δικά του έξοδα όλα τα απαραίτητα κινητά έπιπλα, εξοπλισμό και άλλα απαιτούμενα είδη, τα οποία είναι αναγκαία για τη λειτουργία του καταστήματος.

6. Στις περιπτώσεις που η χρήση απαιτεί διαμορφώσεις, π.χ. W.C., κουζίνες, κ.λ.π., ο “ενοικιαστής” θα πρέπει να υποβάλει στο Γραφείο μου τα απαραίτητα σχέδια για έγκριση.

7. Ο ενοικιαστής σε περίπτωση διαμορφώσεων θα αναλάβει το κόστος των μετατροπών και με την κένωση του καταστήματος θα είναι υπόχρεος στην επανόρθωση αν του ζητηθεί αρμοδίως.

8. Ο Ενοικιαστής θα πρέπει να διατηρεί τα υποστατικά, καθώς επίσης και όλα τα έπιπλα και εγκαταστάσεις σε καθαρή και ευπρεπή κατάσταση πάντοτε, προς ικανοποίηση του Επάρχου Αμμοχώστου.

9. Η ισχύς της ενοικίασης θα είναι αρχικά για περίοδο δύο χρόνων. Η Κυβέρνηση όμως επιφυλάσσει σε αυτήν το δικαίωμα να παρατείνει την περίοδο ενοικίασης για ακόμη ένα χρόνο, νοουμένου ότι οι υπηρεσίες του Ενοικιαστή κρίνονται ικανοποιητικές και αναγκαίες.

10. Ο Ενοικιαστής θα φέρει το βάρος και θα καταβάλλει όλα τα τέλη για την κατανάλωση νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και οποιαδήποτε άλλα τέλη ή/και φόρους που καταβάλλονται σε οποιανδήποτε Αρχή ή/και επιβάλλονται σε αυτόν υπό την ιδιότητα του ως ενοικιαστή/κατόχου του καταστήματος.

11. Ο Ενοικιαστής δε δικαιούται να εκχωρήσει τα δικαιώματα του ή/και να υπενοικιάσει σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή οργανισμό το κατάστημα ή οποιοδήποτε μέρος αυτού.

12. Ο Ενοικιαστής θα καταβάλλει προκαταβολικά και χωρίς καθυστέρηση το μηνιαίο ενοίκιο.

13. Το Ενοικιαστήριο Έγγραφο μπορεί να τερματισθεί:

(α) Σε περίπτωση που οποιαδήποτε πληρωμή ενοικίου ή μέρος αυτής δε γίνει μέσα στην προθεσμία που έχει ορισθεί.

(β) Στην περίπτωση που ο Ενοικιαστής υπενοικιάσει το κατάστημα ή μέρος αυτού.

(γ) Στην περίπτωση που ο Ενοικιαστής διαπράξει ή εν γνώσει του επιτρέψει την παράβαση οποιουδήποτε από τους όρους ή/και προϋποθέσεις του εγγράφου τούτου ή παραλείψει να συμμορφωθεί προς οποιαδήποτε εύλογη απαίτηση του Επάρχου Αμμοχώστου μετά την πάροδο δεκατεσσάρων ημερών από την λήψη γραπτής ειδοποίησης περί των απαιτήσεων αυτών.

(δ) Σε περίπτωση που ο Ενοικιαστής καθυστερεί, χωρίς εύλογη αιτία την έναρξη της λειτουργίας, καθώς επίσης και σε περίπτωση μη τακτικής λειτουργίας του καταστήματος.

14. Τερματισμός του συμβολαίου θα επιτρέπει στην Κυβέρνηση να επανακτήσει το κατάστημα και να εξασφαλίσει την ελεύθερη κατοχή του και το δικαίωμα να επιβάλει στον Ενοικιαστή την άμεση παράδοση του καταστήματος στον Έπαρχο Αμμοχώστου.

15. Ο Ενοικιαστής δε θα εμποδίζει τον Έπαρχο Αμμοχώστου ή τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του να εισέρχεται και να επιθεωρεί την υγειονομική κατάσταση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του καταστήματος.

16. Ο Ενοικιαστής θα επιτρέπει στον Υπεύθυνο Υγειονομικό Επιθεωρητή ή εκπρόσωπο του να εισέρχεται και να επιθεωρεί την υγειονομική κατάσταση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του καταστήματος.

17. Ο Έπαρχος Αμμοχώστου έχει το δικαίωμα να καθορίζει ανώτατη τιμή πώλησης των εμπορευμάτων, ειδών, αντικειμένων ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον Ενοικιαστή.

18. Ο Έπαρχος Αμμοχώστου έχει το δικαίωμα να απαιτήσει από τον Ενοικιαστή όπως αποζημιώσει την Κυβέρνηση για:

(α) Οποιανδήποτε απώλεια ή ζημιά στην Κυβερνητική περιουσία (εξαιρουμένης της φυσικής φθοράς).

(β) Κάθε αγωγή, απαίτηση, έξοδα και αξίωση για προσωπική βλάβη (περιλαμβανομένης βλάβης που επιφέρει θάνατο) ή για ζημιά ή απώλεια σε περιουσία που ήθελαν εγερθεί κατά της Κυβέρνησης ή οποιουδήποτε των υπηρετών ή αντιπροσώπων της από οποιοδήποτε πρόσωπο και που πηγάζουν ή σχετίζονται προς οτιδήποτε διαπράττεται, επιτρέπεται ή παραλείπεται μέσα στο υποστατικό ή κατά την άσκηση του επαγγέλματος του Ενοικιαστή και που οφείλεται σε αμέλεια του Ενοικιαστή, των υπηρετών ή αντιπροσώπων του.

19. Η Κυβέρνηση ή/και ο Έπαρχος Αμμοχώστου δε δεσμεύονται με την υψηλότερη ή οποιανδήποτε άλλη προσφορά.

Πληροφορίες: Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου τηλ. 24801038