ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Βίντεο από την επίσκεψη Γιάννη Καρούσου στο ΚΕΠΑ

εικόνα Viber 2020 12 29 10 18 02 1 exclusive, Γιάννης Καρούσος, ΚΕΠΑ Άγιος Χριστόφορος

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, το προσωπικό του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συνέλεξε χριστουγεννιάτικα δώρα και χρηματικό ποσό, τα οποία διανεμήθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννη Καρούσο και τη Διεύθυνση του Υπουργείου στο “Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης Άγιος Χριστόφορος”.

Δείτε τα πλάνα και τις δηλώσεις που κατέγραψε το Famagusta.News:

Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι η μεγάλη φιλανθρωπική δράση σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας που ανέπτυξε το “Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης Άγιος Χριστόφορος” αποτελεί ένδειξη του ανθρωπισμού που διακατέχει τους κατοίκους της περιοχής της ελεύθερης Αμμοχώστου και ευχήθηκε στο προσωπικό, στους εθελοντές και στους διαμένοντες του πιο πάνω κέντρου καλά Χριστούγεννα και καλή νέα χρονιά.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, η Διεύθυνση και το προσωπικό του Υπουργείου συγχαίρουν για ακόμη μία φορά τους εργαζόμενους και τους εθελοντές στο “Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης Άγιος Χριστόφορος” για την αφειδώλευτη προσφορά τους και το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν στην κοινωνία.

Ο χαιρετισμός του Δημήτρη Παπαευέλθοντος:

Έντιμε κύριε Υπουργέ Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και αγαπητέ φίλε Γίαννη,

Είναι με χαρά πολλή  που σας καλωσορίζουμε, μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες σας,  στο Φιλανθρωπικό Σωματείο ΚΕΠΑ Άγιος Χριστόφορος το οποίο έχετε επισκεφτεί και άλλες φορές, αλλά πρώτη φορά ενώ βρίσκεστε στο ύπατο αξίωμα και οιακοστρόφος του Υπουργείου Μεταφορών και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα και μας χαροποιεί στο μέγιστο βαθμό.

Η παρουσία σας εδώ στο Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης  Άγιος Χριστόφορος είναι για εμάς μια μεγάλη στήριξη και ενδυνάμωση γιατί στο πρόσωπό σας βλέπουμε την ίδια την πολιτεία να αφουγκράζεται και να ενδυναμώνει το φιλανθρωπικό έργο του Σωματείου.

Το Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης Άγιος Χριστόφορος λειτουργεί τα τελευταία 25 χρόνια στηρίζοντας και βοηθώντας αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας στην επαρχία Αμμοχώστου. Οι δράσεις και οι δραστηριότητές του είναι πάρα πολλές. Επιγραμματικά θα αναφερθώ σε αυτές για να μην καταχραστώ τον πολύτιμο χρόνο σας.

  1. Από το 1998 δραστηριοποιείται στην Κατ’ Οίκον Διανομή Ζεστού Φαγητού σε άπορες Οικογένειες «Συσσίτιο» MEALS ON WHEELS
  2. Από το 2006 προσφέρει μέσω του Κοινωνικό Παντοπωλείο «Καλάθι Αγάπης» κάθε μήνα τα απαραίτητα τρόφιμα σε αναξιοπαθούντες οικογένειες που συστήνει το γραφείο ευημερίας (ΔΕΚ 300)
  3. Λειτουργεί πρότυπο Κέντρο Φροντίδας & Αποκατάστασης Ηλικιωμένων και Αναπήρων από 2000.
  4. Από το 2014 Δωρεάν Φιλοξενία και Ανακουφιστική Φροντίδα σε Καρκινοπαθείς– Ένα έργο που χρήζει μεγάλης στήριξης γιατί δυστυχώς στην επαρχία μας δεν υπάρχει μια τέτοια υπηρεσία και αναγκάζονται οι άνθρωποι να νοσηλεύονται στην Αροδαφνούσα και στο ογκολογικό και οι συγγενείς εκτός από το Γολγοθά της ασθένειας του δικού τους προσώπου διατρέχουν και τον κίνδυνο να πηγαινοέρχονται σχεδόν καθημερινά στη Λευκωσία. Το θεωρούμε ως υποχρέωση στον Ιδρυτή του ΚΕΠΑ πατήρ Ευέλθων να φτιάξουμε ένα εξειδικευμένο χώρο για να ανακουφίζουμε τον πόνο των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε αυτό το δύσκολο στάδιο. Με τη βοήθεια του Θεού προγραμματίζουμε την δημιουργία επιπλέον ορόφου για το σκοπό αυτό. Είμαστε έτοιμοι σε λίγες μέρες να ολοκληρώσουμε τα σχέδια.
  5. Από το 1998 Φιλοξενεί Ειδικό Σχολείο για Παιδιά με Ειδικές Ικανότητες «Φάρος Ζωής» (περίπου 60 παιδάκια)
  6. Λειτουργεί Ξενώνα για Εμπερίστατες Οικογένειες (Θύματα Οικογενειακής Βίας)
  7. Προσφορά ρουχισμού και υπόδησης σε άπορες οικογένειες
  8. Λειτουργεί δωρεάν Κοινωνικό Φροντιστήριο (Δωρεάν Μαθήματα σε άπορους και μη μαθητές)
  9. Φιλοξενία Συνεδριάσεων εθελοντικών οργανισμών
  10. Προσφέρει Υποτροφίες και βοηθήματα σε άπορους φοιτητές και μαθητές
  11. Δωρεάν χρήση παιχνιδότοπου και γηπέδου futsal από επισκέπτες
  12. Ενισχύει το Ιεραποστολικό Έργο σε χώρες της Αφρικής

Όπως αντιλαμβάνεστε το έργο του ΚΕΠΑ είναι πολύπλευρο και πολυποίκιλο και χρειάζεται στήριξη.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας πω και το εξής: Σίγουρα υπό την ιδιότητά σας έχετε επισκεφτεί (χτενίσει θα έλεγα καλύτερα) απ’ άκρη σ’ άκρη όλη την Κύπρο. Έχετε μπει σε λεωφορεία, ταξί, ανεβήκατε σε ποδήλατα, μοτοποδήλατα – χρησιμοποιήσατε όλα τα είδη μαζικής μεταφοράς και όχι μόνο.  Απλά να τονίσω ότι έχετε έναν ιδιαίτερο δεσμό γιατί ο προστάτης Άγιος του ΚΕΠΑ είναι ο Άγιος Χριστόφορος που είναι ο προστάτης των οδηγών αφού και ο ίδιος μετέφερε τους συνανθρώπους του και αξιώθηκε να μεταφέρει στους ώμους του και τον ίδιο το Χριστό. Εσείς κ. Υπουργέ είσαστε ο καθ’ ύλην υπεύθυνος για τις μεταφορές στην Κύπρο.

Γι’  αυτό το λόγο να μου επιτρέψετε να σας προσφέρω ως αντίδωρο της αγάπης σας και των χρήσιμων δώρων που έχετε φέρει … την εικόνα του προστάτη των οδηγών Αγίου Χριστοφόρου με την παράκληση να έχετε το ΚΕΠΑ στη σκέψη σας, και να σας παρακαλέσω να μας κάνετε και εμάς πολλές επισκέψεις (αιφνιδιαστικές και προγραμματισμένες) γιατί σίγουρα η παρουσία σας εδώ στο ΚΕΠΑ πάντα  θα είναι πολύ σημαντική.

Famagusta.News