Παρουσιάστηκε το Τοπικό Σχέδιο Παραλιμνίου (εικόνες)

2 1

Παρουσιάστηκαν το βράδυ της Τετάρτης από τον Δήμαρχο Παραλιμνίου Θεόδωρο Πυρίλλη προς τους Δημότες Παραλιμνίου, οι εισηγήσεις που υπέβαλε ο Δήμος στις 24 Νοεμβρίου 2017 στην Πολεοδομία αναφορικά με το Τοπικό Σχέδιο Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας, στην παρουσία βουλευτών Αμμοχώστου, του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου και του Δημάρχου Σωτήρας κ. Γιώργου Τάκκα.

Ο Δήμαρχος ανέφερε στους παρευρισκόμενους ότι ο Δήμος Παραλιμνίου κατέθεσε στο Πολεοδομικό Συμβούλιο ολοκληρωμένο τοπικό σχέδιο και όχι μεμονωμένες εισηγήσεις, ώστε να διασφαλιζόταν η εγκυρότητα και η τεκμηρίωση του περιεχομένου των κειμένων επιχειρηματολογικά και επιστημονικά.

1 1

Στη συνέχεια της παρουσίασης, ο Δήμαρχος παρουσίασε τον χάρτη των προτεινόμενων πολεοδομικών ζωνών επεξηγώντας αναλυτικά την κάθε μια ζώνη και τους συναφείς συντελεστές δόμησης, καθώς και τις εισηγήσεις για το Αστικό Κέντρο, τις Βιομηχανικές, Οικιστικές, Εμπορικές και Τουριστικές Ζώνες όπως επίσης και τις εισηγήσεις για το Οδικό Δίκτυο.

Ακολούθησε συζήτηση στην οποία οι Δημότες εξέφρασαν εισηγήσεις και απορίες οι οποίες καταγράφηκαν και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος «οι εισηγήσεις σας καταγράφηκαν και σας ευχαριστούμε. Θα ληφθούν υπόψιν στην προετοιμασία μας για την παρουσίαση που θα κάνει ο Δήμος στην Πολεοδομία στα μέσα Ιανουαρίου 2018 σχετικά με την πρόταση του Δήμου για το Τοπικό Σχέδιο».

3

Κλείνοντας ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και την ομάδα που ασχολήθηκε με την ετοιμασία των κειμένων και των χαρτών για την εξαιρετική δουλειά που ετοίμασαν σε περίοδο ενός μήνα. Τέλος, υπενθύμισε τους παρευρισκόμενους ότι μπορούν να βρουν το πλήρες κείμενο καθώς και τους χάρτες στην Ιστοσελίδα του Δήμου Παραλιμνίου και ότι μπορούν να μιλήσουν εκ νέου μαζί του για περαιτέρω εισηγήσεις σε ότι αφορά το σχέδιο.

Famagusta.News