ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Αυτή είναι η καλύτερη προσβάσιμη παραλία της Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Βραβεύτηκε παραλία του Πρωταρά στα 17α Cyprus Eating Awards σε ειδική κατηγορία για την καλύτερη προσβάσιμη παραλία για ΑμεΑ

photo 13 exclusive, ΑΜΕΑ, Παραλίες, Πρωταράς

Σημαντικό βραβείο απονεμήθηκε στην παραλία Βρύση Γ’ του Δήμου Παραλιμνίου κατά τα 17α Cyprus Eating Awards για το 2021 που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου 2022 στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Παραλιμνίου απέσπασε Τιμητικό Έπαινο σε νέα ειδική κατηγορία που εντάχθηκε στον ετήσιο θεσμό των βραβεύσεων που πραγματοποίησε για 17η χρονιά ο Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ και το Check In Cyprus, με τίτλο “Προσβάσιμη παραλία για άτομα με κινητικές αναπηρίες“.

Η παραλία Βρύση Γ’, που βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο Πρωταρά, αποτελεί μία από τις δύο παραλίες σε ολόκληρη την Κύπρο, που τηρούν όλες τις προδιαγραφές προσβασιμότητας σε άτομα με κινητικές αναπηρίες. Η μοναδική αυτή παραλία διαθέτει το πρωτοποριακό αυτόνομο σύστημα θαλάσσιας πρόσβασης ΑμεΑ Seatrack καθώς και το ειδικό αμφίβιο τροχοκάθισμα, γνωστό ως Floating Wheelchair, το οποίο είναι κατάλληλο για διακίνηση στην παραλία και πρόσβαση στη θάλασσα, καθότι επιπλέει. Μία παραλία παράδειγμα προς μίμηση και ευαισθητοποίηση όλων των φορέων, ώστε και άλλες παραλίες της Κύπρου να παρέχουν αυτές τις διευκολύνσεις σε άτομα με κινητικές αναπηρίες.

paralia 11 exclusive, ΑΜΕΑ, Παραλίες, Πρωταράς

Εξ ου και φέτος, Καλύτερη Προσβασιμότητα Παραλίας για άτομα με κινητική αναπηρία στα Cyprus Eating Awards 2021 είναι η Παραλία Βρύση Γ’ στον Πρωταρά.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ο οποίος έκανε ειδική μνεία στον Πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου η οποία ηγήθηκε του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Κύπρος “Ερμής 2”, με δικαιούχος τον Δήμο Παραλιμνίου και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για εγκατάσταση ειδικών υποδομών προσβασιμότητας σε 11 παραλίες του Δήμου Παραλιμνίου (Αγία Τριάδα, Αρμυροπήγαδο, Βρύση Α’, Βρύση Β’, Βρύση Γ’, Βρυσούδια, Βυζακιά, Κάππαρη, Fig Tree Bay, Λούμα και Περνέρα) καθώς και 7 παραλίες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης (Αγκαθωπές, Αζόλιμνος, Βάρη, Βούλγαρη, Γαλησσάς, Κίνι, Κόμητο).