Συνάντηση ΤΕΒΕΑ με νεοσύστατο Δήμο Παραλιμνίου – Δερύνειας

Συνάντηση ΔΣ ΤΕΒΕΑ με εταίρους νέου Δήμου Παραλιμνίου - Δερύνειας

AD7AD1E5 701F 4F4E B6E0 915AF63B9123 exclusive, Δήμος Παραλιμνίου, ΤΕΒΕΑ, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΤΕΒΕΑ συναντήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 με τους εταίρους του νέου Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας που προκύπτει από την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, στα πλαίσια του κύκλου συναντήσεων που πραγματοποιεί για συζήτηση κρίσιμων θεμάτων που αφορούν ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου.

73554535 3BD0 49E5 92E3 8CEAF2FBB73C exclusive, Δήμος Παραλιμνίου, ΤΕΒΕΑ, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι εξελίξεις που αφορούν το Τοπικό Σχέδιο Παραλιμνίου – Δερύνειας – Αγίας Νάπας και το Προσωρινό Συντονιστικό Συμβούλιο Αμμοχώστου και έγινε ανταλλαγή απόψεων και ανασκόπηση της μέχρι τώρα κατάστασης του Τουρισμού στην επαρχία, με έμφαση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τουριστικό προϊόν στην περιοχή. Ενημερώθηκαν οι παρευρισκόμενοι για την πορεία των έργων κατασκευής της Μαρίνας Παραλιμνίου και του Δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας, καθώς επίσης, συζητήθηκαν τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν από τις αδυναμίες του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής όσον αφορά την κυκλοφορία των προϊόντων. Τέλος, υπογραμμίστηκε η επιτακτική ανάγκη για σύσταση διαχειριστικών επιτροπών σε όλες τις Βιομηχανικές και Βιοτεχνικές Περιοχές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου ούτως ώστε να εξετάζονται και να επιλύονται τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν για τους ιδιοκτήτες βιομηχανικών/βιοτεχνικών μονάδων όπως για παράδειγμα η αύξηση ενοικίων κ.α.

70916FA2 390B 42D9 91D7 2FC3C2C2AB7B exclusive, Δήμος Παραλιμνίου, ΤΕΒΕΑ, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκόμενων ήταν ότι παρά το γεγονός ότι έχουν σημειωθεί μεγάλα βήματα προόδου, εξακολουθούν να υφίστανται αρκετά προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης, όπως η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, η ενίσχυση και προώθηση της επιχειρηματικότητας, ενώ μεγάλο αγκάθι για την επαρχία παραμένει το λεγόμενο brain drain, καθώς η πλειοψηφία των νέων Αμμοχωστιανών εγκαταλείπουν την επαρχία αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον σε άλλες επαρχίες ή στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σάββας Κοσιής επανέλαβε την αμέριστη στήριξη της ΤΕΒΕΑ στα αιτήματα των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και δήλωσε την ετοιμότητα της ΤΕΒΕΑ ως η κύρια εκπρόσωπος των επιχειρηματιών της ζώσας επαρχίας Αμμοχώστου, να στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες τους και να αναλάβει δράση για προάσπιση των συμφερόντων τους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της δυναμικής επανεκκίνησης που επιχειρεί η ΤΕΒΕΑ, διεξάγοντας κύκλο επαφών με τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλους κυβερνητικούς, πολιτικούς και επιχειρηματικούς φορείς, με σκοπό τη συστράτευση όλης της επαρχίας Αμμοχώστου για διεκδίκηση ίσων ευκαιριών ανάπτυξης για όλη την επαρχία. Με την ολοκλήρωση των επαφών, η ΤΕΒΕΑ θα προχωρήσει σε καταγραφή όλων των θεμάτων και των προβλημάτων που απασχολούν δήμους, κοινότητες, τοπική κοινωνία και επιχειρήσεις της επαρχίας μας, με σκοπό την προώθησή τους στα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες για επίλυση.