Τιμάται αύριο στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

i18npic.C800x600.dsc 0255 Νέα Αμμοχώστου, Παρέλαση

Με λαμπρότητα θα εορταστεί αύριο στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Δήμος Παραλιμνίου

Επίκεντρο των εορτασμών είναι το Παραλίμνι όπου το πρωί θα πραγματοποιηθεί εωθινή παρέλαση από το Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, το Σύστημα Αεροπροσκόπων και το Κατηχητικό Αγίου Γεωργίου και Αγίας Βαρβάρας. Θα ακολουθήσει η έπαρση της σημαίας στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου.

Η πανηγυρική δοξολογία θα αρχίσει στις 09:45 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Κυριάκος Κωστέας, Διευθυντής Λυκείου Παραλιμνίου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και γύρω στις 11 το πρωί η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο 1ης Απριλίου.

Δήμος Αγίας Νάπας

Στην Αγία Νάπα στις 09:15 το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική δοξολογία στην εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει o Αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττος.

Στην Δερύνεια η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στην Εκκλησία των Αγίων Πάντων στις 09:00 το πρωί και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Διευθυντής Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δρ. Σιμάκης Συμεού. Θα ακολουθήσει γύρω στις δέκα το πρωί η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Αμμοχώστου.

Δήμος Σωτήρας

Στη Σωτήρα η πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως θα τελεστεί γύρω στις 09.15 το πρωί και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Θα ακολουθήσουν τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων και κατάθεση στεφάνων και η καθιερωμένη παρέλαση στην Λεωφόρο Μακαρίου Γ στην οποία λαμβάνουν μέρος Σχολεία και Οργανωμένα Σύνολα Σωτήρας.

Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας θα πραγματοποιηθεί ο Πάνδημος Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Ομιλητής θα είναι ο Δρ Χαράλαμπος Χρυσοστόμου, Διεθνολόγος-Προϊστάμενος Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας ΤΕΠΑΚ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό Πρόγραμμα από Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας.

Δήμος Δερύνειας

Στον Δήμο Δερύνειας, στις 9:00 το πρωί θα ξεκινήσει ο εορτασμός για την εθνική επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου, με Δοξολογία στην Εκκλησία των Αγίων Πάντων και θα ακολουθήσει Παρέλαση στη Λεωφόρο Αμμοχώστου.