Το ΚΕΠΑ βρέθηκε στην Πάφο για συμβουλές για το καινούργιο ΚΑΦ

έχουν ολοκληρωθεί τα αρχιτεκτονικά σχέδια για τη δημιουργία ενός Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας (ΚΑΦ) στο ΚΕΠΑ Παραλιμνίου

280381418 5386910854693318 5474059794442891743 n

Την Τετάρτη 11.05 οι Δημήτρης ΠαπαΕυέλθοντος, Κική Σίγα, Μαρία ΠαπαΕυέλθοντος και Θωμάς Αναστασίου από το Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης “Άγιος Χριστόφορος” στο Παραλίμνι, επισκέφθηκαν το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αρχάγγελος Μιχαήλ» στην Πάφο.

Εκεί τους υποδέχθηκε η Γενική Διευθύντρια Μόνα Θεοχαρίδη η οποία τους βοήθησε, δίνοντας συμβουλές αλλά και εισηγήσεις, αφού έχει μεγάλη πείρα σε τέτοια θέματα.

Μετά από τη ξενάγηση στους χώρους του ιδρύματος πραγματοποιήθηκε μια πολύ εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας (ΚΑΦ) που θα ανεγερθεί στο ΚΕΠΑ (Παραλίμνι).

Με τις πολύτιμες συμβουλές και εισηγήσεις της, έλυσε πολλές απορίες και έδωσε χρήσιμα παραδείγματα για το σωστό τρόπο λειτουργίας ενός ποιοτικού κέντρου ανακουφιστικής φροντίδας.

Να σημειώσουμε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα αρχιτεκτονικά σχέδια για τη δημιουργία ενός Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας (ΚΑΦ) στο ΚΕΠΑ το οποίο θα προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε αυτό το δύσκολο στάδιο της ζωής τους.

Σκοπός του ΚΑΦ που θα γίνει στο ΚΕΠΑ είναι να απαλύνει τον πόνο και να προσφέρει ημερήσια και ιδρυματική ανακουφιστική φροντίδα στους κατοίκους της επαρχίας μας. Κάποιες απλές υπηρεσίες που μπορούν να προσφερθούν ενός του ΚΑΦ θα διευκολύνουν τη ζωή των κατοίκων της επαρχίας μας θα προσπαθήσουμε να τις παρέχουμε.

Το ΚΕΠΑ δεν θα εμπλακεί στην κατ΄ οίκον ανακουφιστική φροντίδα γιατί αυτή η δραστηριότητα προσφέρεται από τους υφιστάμενους συνδέσμους, οι οποίοι κάνουν εξαιρετική δουλειά σε αυτό τον τομέα.

Στην επαρχία Αμμοχώστου, υπάρχει ανάγκη ιδρυματικής φροντίδας και το ΚΑΦ θα προσπαθήσει να καλύψει αυτή την ανάγκη.

*Στη φωτογραφία από αριστερά προς δεξιά κ. Δημήτρης ΠαπαΕυέλθοντος, κ. Κική Σίγα, κ. Μόνα Θεοχαρίδη, κ. Μαρία ΠαπαΕυέλθοντος, κ. Θωμάς Αναστασίου.