Το συγκλονιστικό βίντεο του Κωνσταντίνου Κουμή με το έρημο Παραλίμνι

"Γιατί τώρα έστω και αναγκαστικά, θα ασχοληθούμε με αυτά που πραγματικά αξίζουν στις ζωές μας. Υγεία και οικογένεια."

Στιγμιότυπο 2020 03 29 15.36.23 Coronavirus, Αγαπημένα Βίντεο, Βίντεο, Νέα Αμμοχώστου

Με ένα συγκλονιστικό βίντεο αλλά και ένα αντίστοιχα συναισθηματικά φορτισμένο κείμενο, ο Κωνσταντίνος Κουμής, από το Παραλίμνι στέλνει το δικό του μήνυμα για τις δύσκολες μέρες που περνούμε στην προσπάθεια για περιορισμό της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού και του υποχρεωτικού περιορισμού. Σε αυτή τη διαδικασία, ο ίδιος στέλνει το μήνυμα πως οδηγούμαστε στο να ανακαλύψουμε αξίες της ζωής, οι οποίες περνούσαν απαρατήρητες.

Αυτούσιο το βίντεο και το μήνυμά του:

Stay Home by Konstantinos Koumi from Konstantinos Koumi on Vimeo.

“Stay Home Stay Safe.

Το ημερολόγιο δείχνει ότι η μέρα είναι Κυριακή. Σήμερα δεν υπάρχει προβληματισμός σε ποιο εστιατόριο θα φάμε. Δεν υπάρχει προβληματισμός σε ποια καφετέρια θα πιούμε τα ποτά μας, αν θα πιούμε latte ή espresso, τι ρούχα θα φορέσουμε, με ποιο αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσουμε. Δεν υπάρχει πια διάθεση να ασχοληθούμε με τις μικρές μας διαφορές. Με αυτά που μας χωρίζουν.

Στο μυαλό του κάθε ανθρώπου σήμερα ως επιτυχία είναι να μπορεί να μαγειρέψει ένα πιάτο φαΐ και η οικογένειά του να είναι υγιής και ασφαλής. Ένα πιάτο φαΐ όσο απλό κι αν είναι.

Γιατί σε όλο αυτό τον κυκεώνα της υπερκατανάλωσης και επιχειρηματικής φρενίτιδας, κάπου μπορεί να χάσαμε και να ξεχάσαμε τα σημαντικά στη ζωή.

Όσο για τη πιθανή παγκόσμια κατάρρευση της οικονομίας, πια δεν είναι και τόσο σημαντική. Στην ίδια θέση που βρισκόμαστε εμείς, βρίσκεται και ολόκληρος ο πλανήτης.

Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον κορωνοϊό. Γιατί στις 9 μέρες που βρίσκομαι σε αυτοαπομόνωση για προληπτικούς λόγους, πέρασα χρόνο με την οικογένεια και τα παιδιά μου. Χρόνο που σε διαφορετικές συνθήκες όλοι μας θα τον περνούσαμε δουλεύοντας, στο άγχος, στη πίεση, στην ένταση. Γιατί τώρα έστω και αναγκαστικά, θα ασχοληθούμε με αυτά που πραγματικά αξίζουν στις ζωές μας: Υγεία και οικογένεια.”

Βρες τον Κωνσταντίνο Κουμή εδώ: Instagram / Vimeo

Famagusta.News