Πρόεδρος Αναστασιάδης για Νοσοκομείο Αμμοχώστου: “Εκ των σημαντικότερων κρίκων για αντιμετώπιση πανδημίας”

"Ευγνώμονες ευχαριστίες προς τη Διεύθυνση και το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού (του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου) για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν, παρά τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες κλήθηκαν να επιτελέσουν τα καθήκοντα τους (κατά την περίοδο της πανδημίας)"

65011 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εγκαίνια, Νοσοκομείο Αναφοράς

Περιοδεία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Στις 9.45 το πρωί τέλεσε τα εγκαίνια νέας πτέρυγας-επέκτασης, της μονάδας αιμοκάθαρσης και του κέντρου μαστογραφίας, του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, στις 10.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, τέλεσε τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που είναι αφιερωμένο στη διαχρονική συμβολή των παραγόντων, μελών και αθλητών του ΓΣΕ στους εθνικούς αγώνες της πατρίδας μας, καθώς και των πεσόντων και αγνοουμένων κατά την τουρκική εισβολή του 1974 στρατεύσιμων που κατάγονται από την πόλη και επαρχία Αμμοχώστου, ενώ ακολούθως αναμένεται να επισκεφθεί τον ποταμό Λιοπετρίου, όπου θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο του αλιευτικού καταφυγίου.

Διαβάστε επίσης: Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Εγκαινίασε νέα πτέρυγα και υπηρεσίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

65002 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εγκαίνια, Νοσοκομείο Αναφοράς

Προτεραιότητα η αύξηση δυναμικής και η αναβάθμιση της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου

Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη χαρά του για τα εγκαίνια έργων που όπως ανέφερε αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της υγείας και τα οποία, όπως είπε, καταδεικνύουν την υψηλή βαθμίδα των προτεραιοτήτων που έθεσε η Κυβέρνηση, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις παροχής υψηλού, ποιοτικού και αποδοτικού επιπέδου ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανέφερε, και αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής που εξυπηρετεί το Νοσοκομείο Αμμοχώστου, η Κυβέρνηση έθεσε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της λειτουργίας και την επαύξηση της δυναμικής του.

Διαβάστε επίσης: Πολιτιστικό Αμμοχώστου: Εγκαινιάστηκε από τον ΠτΔ μνημείο αφιερωμένο στους αγώνες του ΓΣΕ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

64994 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εγκαίνια, Νοσοκομείο Αναφοράς

“Ευνγώμονες ευχαριστίες…”

Δεν παρέλειψε μάλιστα, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου το οποίο λειτούργησε ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό, το οποίο όπως είπε “αναδείχθηκε εκ των σημαντικότερων κρίκων στην αλυσίδα που στήθηκε για αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας”, να εκφράσει για ακόμα μία φορά τις ευγνώμονες ευχαριστίες στη Διεύθυνση και το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για το υψηλό, όπως ανέφερε, αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν, παρά τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες κλήθηκαν να επιτελέσουν τα καθήκοντα τους.

64995 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εγκαίνια, Νοσοκομείο Αναφοράς

Τα έργα επέκτασης του Νοσοκομείου Αμμοχώστου

Τα έργα επέκτασης του Νοσοκομείου, ως επίσης η λειτουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης και του Μαστογραφικού Κέντρου που εγκαινιάστηκαν σήμερα, ανέρχονται στο συνολικό κόστος πέραν των τριών εκατομμυρίων ευρώ, διαθέτουν άρτια εξοπλισμένες κτηριολογικές εγκαταστάσεις, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια στους επαγγελματίες υγείας για την επιτέλεση του λειτουργήματός τους.

64997 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εγκαίνια, Νοσοκομείο Αναφοράς

Την ίδια στιγμή, οι νέες προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας που θα παρέχει το Νοσηλευτήριο, όχι μόνο μειώνουν τους χρόνους αναμονής των ασθενών, αλλά ενισχύουν σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς και δικαιούχους περίθαλψης της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και όχι μόνο, διότι καλύπτουν και τους επισκέπτες μιας από τις σημαντικότερες τουριστικές περιοχές του νησιού.

64999 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εγκαίνια, Νοσοκομείο Αναφοράς

Μιχάλης Χατζηπαντέλας: “Στόχος μου το έργο αυτό να γίνει πραγματικότητα”

Στην ομιλία του, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα είπε ότι όταν ανέλαβε το Υπουργείο Υγείας πριν από περίπου 18 μήνες, μεσουσης της πανδημίας COVID-19 το νοσοκομείο Αμμοχώστου ήταν το σημείο αναφοράς και η ολοένα αυξανόμενες ανάγκες σε κλίνες λόγω της πανδημίας δεν άφηναν κανένα άλλο περιθώριο, παρά “να ηγηθώ μιας πρωτοβουλίας μαζί με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας και να τροχοδρομήσουμε τις διαδικασίες σε συνεργασία με τον ΟΚΥΠΥ, ώστε το έργο αυτό να γίνει πραγματικότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα”.

Η επέκταση του νοσοκομείου διήρκησε 15 εβδομάδες και αποτελείται από εγκαταστάσεις σε δεύτερο και τρίτο όροφο με 54 κλίνες, ενώ το κόστος ανήλθε στα 1, 6 εκατομμύρια ευρώ, είπε.

Όσον αφορά τη νέα σύγχρονη μονάδα αιμοκάθαρσης που αποτελούσε πάγιο αίτημα των ασθενών της επαρχίας Αμμοχώστου, ο Υπουργός είπε ότι ολοκληρώθηκε σε εννέα μήνες. “Η ικανοποίηση των ασθενών μας είναι η κινητήριος δύναμη για τη συνέχιση των προσπαθειών για περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στα δημόσια νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ”, πρόσθεσε.

Πέραν από τη λειτουργία των Κέντρων Μαστογραφίας σε Αμμόχωστο, Γεροσκήπου και την αναβάθμιση των υπόλοιπων Κέντρων Μαστογραφίας στην Αγλαντζιά, Λινόπετρα και Μακένζυ, το τελευταίο εννιάμηνο το Πρόγραμμα Μαστογραφικού Ελέγχου για Έγκαιρη Ανίχνευση Καρκίνου του Μαστού έχει, μεταξύ άλλων, αναβαθμιστεί με την επέκταση του ηλικιακού ορίου εφαρμογής του, στις γυναίκες ηλικίας 45-74 ετών, και την εξασφάλιση πέντε καινούργιων ψηφιακών μαστογράφων σε κάθε επαρχία, είπε, εξοπλισμός που εξασφαλίστηκε για ακόμα μια φορά με δωρεά του ΟΠΑΠ τον οποίο ευχαρίστησε.

Για το Κέντρο Μαστογραφίας Αμμοχώστου, είπε ότι αναβαθμίζει τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας που προσφέρει το κράτος προς τις γυναίκες της περιοχής και είμαι σίγουρος ότι οι τελευταίες θα ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα.

Παράλληλα, μετά από την προχθεσινή επίσκεψη στο νοσοκομείο Αμμοχώστου με την ομάδα ορθοπεδικών ιατρών των νοσοκομείων Shriners στην Αμερική, τροχοδρομούνται ενέργειες για τη διεύρυνση της συνεργασίας της κυβέρνησης με τη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων στο νοσοκομείο Αμμοχώστου – ως σημείο αναφοράς για τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ήδη το πρώτο βήμα έγινε καθώς υπάρχει η θετική ανταπόκριση των γιατρών και ευελπιστούμε, είπε, εντός των επόμενων ημερών να μπορούμε να ανακοινώσουμε περισσότερα.

65003 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εγκαίνια, Νοσοκομείο Αναφοράς 65005 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εγκαίνια, Νοσοκομείο Αναφοράς 65007 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εγκαίνια, Νοσοκομείο Αναφοράς 65009 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εγκαίνια, Νοσοκομείο Αναφοράς 65010 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εγκαίνια, Νοσοκομείο Αναφοράς 65012 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εγκαίνια, Νοσοκομείο Αναφοράς

Famagusta.News