Σκληρή απάντηση δημάρχων Αγίας Νάπας, Παραλιμνίου και Σωτήρας σε υποψήφιους Προέδρους

paralimni dimarxoi exclusive, Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Θεόδωρος Πυρίλλης, Κτηματολόγιο Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, ΤΕΒΕΑ

Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι ξεχωριστή επαρχιακή οντότητα, δηλώνουν οι Δήμαρχοι και οι Κοινοτάρχες της επαρχίας καθώς και η Τουριστική, Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου ΤΕΒΕΑ.

Σε γραπτή ανακοίνωση των Δημάρχων, Κοινοταρχών και της ΤΕΒΕΑ αναφέρεται ότι «έχει περιέλθει στην αντίληψή μας, ακόμα μια προσπάθεια του βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρίστου Ορφανίδη, να ματαιώσει την μεταφορά του Επαρχιακού Κτηματολογικού Γραφείου και Πολεοδομίας Αμμοχώστου, στη ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου».

Προστίθεται ότι «οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας και Σωτήρας, οι Κοινοτάρχες Άχνας, Φρενάρους, Αυγόρου, Λιοπετρίου και Αχερίτου και η Τ.Ε.Β.Ε.Α. καλούν τον Χρίστο Ορφανίδη να δηλώσει τις πραγματικές του προθέσεις και να πει την αλήθεια στον κυπριακό λαό ότι θέλει να προσαρτήσει την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου στην επαρχία Λάρνακας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η συνεχής του προσπάθεια να ματαιώσει τη μεταφορά των Δημόσιων Διοικητικών Υπηρεσιών της Αμμοχώστου από τη Λάρνακα στην Αμμόχωστο, συνεχίζεται απτόητη δυστυχώς, με την ανοχή όλων των βουλευτών Αμμοχώστου οι οποίοι τηρούν σιγή ιχθύος και με τη στάση τους, ουσιαστικά και σιωπηρά τον στηρίζουν σε αυτή του την προσπάθεια. Καλούμε τον κ. Ορφανίδη, τους βουλευτές Αμμοχώστου, όλα τα κόμματα και όλους τους υποψήφιους Προέδρους Σταύρο Μαλά, Νικόλα Παπαδόπουλο, Γιώργο Λιλήκα και Χρίστο Χρίστου να δηλώσουν ότι καταδικάζουν τις ενέργειες του Χρίστου Ορφανίδη».

Τους καλούν επίσης όπως «αναγνωρίσει ότι η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι ξεχωριστή επαρχιακή οντότητα, στηρίξουν τη μεταφορά όλων των Δημόσιων Διοικητικών υπηρεσιών της Αμμοχώστου, Επαρχιακή Διοίκηση, Κτηματολόγιο, Πολεοδομία και Δικαστήρια στην ελεύθερη επαρχία, σύμφωνα με την απόφασή της κυβέρνησης Αναστασιάδη, να καταδικάσουν τις προσπάθειες του κ. Ορφανίδη και να διερευνήσουν κατά πόσον στηρίζεται σε αλλότρια κίνητρα. Ακόμα τους καλούν όπως αναγνωρίσουν ότι οι φορείς της ελεύθερης επαρχίας δικαιούνται να αποφασίζουν οι ίδιοι για τον τόπο τους χωρίς κηδεμόνες και όπως συμφωνήσουν με όποια άλλη ενέργεια της κυβέρνησης, η οποία αποσκοπεί στην αποκατάσταση των διαχρονικών αδικιών και παραγκωνισμό που υφίσταται η επαρχία Αμμοχώστου»

Στην ανακοίνωση οι Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και η ΤΕΒΕΑ «καλούν ειδικά τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλο, από το κόμμα του οποίου προέρχεται ο Χρίστος Ορφανίδης, να δηλώσει δημόσια κατά πόσον η στάση και θέσεις του βουλευτή του, εκφράζουν τις απόψεις του ΔΗΚΟ και του ιδίου ως υποψήφιου».

Καλούν επίσης τον Χρίστο Ορφανίδη «να απαντήσει στο ερώτημα, γιατί το κράτος θα πρέπει να εξακολουθήσει να πληρώνει πολλαπλάσιο ενοίκιο για την στέγαση των υπηρεσιών αυτών στη Λάρνακα, αντί της μεταφοράς τους με χαμηλότερο ενοίκιο στην επαρχία Αμμοχώστου».

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

“Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας, ακόμα μια προσπάθεια του βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Χρίστου Ορφανίδη, να ματαιώσει την μεταφορά του Επαρχιακού Κτηματολογικού Γραφείου και Πολεοδομίας Αμμοχώστου, στη ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

Οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας και Σωτήρας, οι Κοινοτάρχες Άχνας, Φρενάρους, Αυγόρου, Λιοπετρίου και Αχερίτου και η Τουριστική Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (Τ.Ε.Β.Ε.Α.) καλούν τον βουλευτή κ. Χρίστο Ορφανίδη να δηλώσει τις πραγματικές του προθέσεις και να πει την αλήθεια στον κυπριακό λαό ότι θέλει να ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕΙ την ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου στην επαρχία Λάρνακας.

Η συνεχής του προσπάθεια να ΜΑΤΑΙΩΣΕΙ τη μεταφορά των Δημόσιων Διοικητικών Υπηρεσιών της Αμμοχώστου από τη Λάρνακα στην Αμμόχωστο, συνεχίζεται απτόητη δυστυχώς, με την ανοχή όλων των βουλευτών Αμμοχώστου οι οποίοι τηρούν σιγή ιχθύος και με τη στάση τους, ουσιαστικά και σιωπηρά τον στηρίζουν σε αυτή του την προσπάθεια.

Καλούμε τον κ. Ορφανίδη, τους βουλευτές Αμμοχώστου, όλα τα κόμματα και όλους τους υποψήφιους προέδρους, κ. Σταύρο Μαλά, κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, κ Γιώργο Λιλήκα και κ. Χρίστο Χρίστου να δηλώσουν ότι καταδικάζουν τις ενέργειες του κ. Ορφανίδη.

Τους καλούμε επίσης όπως:

(α) Αναγνωρίσουν ότι η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι ξεχωριστή επαρχιακή οντότητα.
(β) Στηρίξουν τη μεταφορά όλων των Δημόσιων Διοικητικών υπηρεσιών της Αμμοχώστου, Επαρχιακή Διοίκηση, Κτηματολόγιο, Πολεοδομία, Δικαστήρια στην ελεύθερη Επαρχία σύμφωνα με την απόφασή της Κυβέρνησης Αναστασιάδη.
(γ) Καταδικάσουν τις προσπάθειες του κ. Ορφανίδη και να διερευνήσουν κατά πόσον στηρίζεται σε αλλότρια κίνητρα.
(δ) Αναγνωρίσουν ότι οι φορείς της ελεύθερης επαρχίας δικαιούνται να αποφασίζουν οι ίδιοι για τον τόπο τους χωρίς κηδεμόνες.
(ε) Συμφωνήσουν με όποια άλλη ενέργεια της Κυβέρνησης που αποσκοπεί στην αποκατάσταση των διαχρονικών αδικιών και παραγκωνισμό που υφίσταται η Επαρχία Αμμοχώστου.

Ειδικότερα καλούμε τον υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, από το κόμμα του οποίου προέρχεται ο κ. Ορφανίδης, να δηλώσει δημόσια κατά πόσον η στάση και θέσεις του κ. Ορφανίδη, εκφράζουν τις απόψεις του Δημοκρατικού Κόμματος και του ιδίου ως υποψήφιου.

Καλούμε τέλος, τον κ. Χρίστο Ορφανίδη, να απαντήσει στο ερώτημα, γιατί το κράτος θα πρέπει να εξακολουθήσει να πληρώνει πολλαπλάσιο ενοίκιο για την στέγαση των υπηρεσιών αυτών στη Λάρνακα, αντί της μεταφοράς τους με χαμηλότερο ενοίκιο στην Επαρχία Αμμοχώστου.”

Famagusta.News