ΣΩΤΗΡΑ: Καυστικτή ανακοίνωση “Holistic” προς Υπουργείο Υγείας – ΟΚΥπΥ για θάνατο ασθενούς με κορωνοϊό

11222143 795764720541208 5510038296591301149 o Coronavirus, exclusive, Holistic

Το Πρότυπο Κέντρο Φροντίδας και Αποκατάστασης “Η Μεταμόρφωσις” (“Holistic”) στη Σωτήρα Αμμοχώστου σε ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι ουδεμία σχέση έχει με τον θάνατο άντρα, ηλικίας 80 ετών, ο οποίος απεβίωσε με υποκείμενα νοσήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Φροντίδας και Αποκατάστασης προς αποκατάσταση της αλήθειας όσον αφορά στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας την 1η Ιανουαρίου 2021 ότι ο άτυχος συνάνθρωπός μας νοσηλευόταν στο Κέντρο πριν τη διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ενημερώνει τα ακόλουθα:

Ο 80χρονος ασθενής νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας μετά από Γαστρορραγία – Διάτρηση Κοίλου Σπλάχνου. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας η εισαγωγή του έγινε μετά από αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Στις 22 Δεκεμβρίου έλαβε εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και στάληκε στο Πρότυπο Κέντρο Φροντίδας και Αποκατάστασης “Η Μεταμόρφωσις” (“Holistic”). Στη συνέχεια, όμως διαπιστώθηκε ότι στο εξιτήριο δεν περιλαμβανόταν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, όπως προβλέπεται από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες του Υπουργείου Υγείας, ο ασθενής εισήχθη στο Κέντρο Φροντίδας και απομονώθηκε προληπτικά για περίοδο δεκαπέντε ημερών σε ειδικό θάλαμο με ειδική περίθαλψη από το προσωπικό του Κέντρου, το οποίο λάμβανε όλα τα απαραίτητα αλλά και εξαντλητικά αυστηρά μέτρα προφύλαξης και προστασίας, τόσο των ίδιων όσο και του υπόλοιπου προσωπικού.

Μόλις διαπιστώθηκε ότι ο ασθενής παρουσίαζε συμπτώματα κορωνοϊού κλήθηκε ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου με το οποίο διακομίστηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2020 στο Νοσοκομείο Αναφοράς όπου υποβλήθηκε σε εξέταση με θετική ένδειξη.

Άμεσα, το προσωπικό και οι ένοικοι του Κέντρου Φροντίδας και Αποκατάστασης υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού στις 26 Δεκεμβρίου αλλά και σε επαναληπτικό στις 28 Δεκεμβρίου χωρίς να προκύψει κανένα θετικό κρούσμα, κάτι που αποδεικνύει ότι ο ασθενής έλαβε εξιτήριο, όντας θετικό κρούσμα από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από το νοσηλευτήριο.

Επαναλαμβάνεται ότι από την αρχή της πανδημίας, το Πρότυπο Κέντρο Φροντίδας και Αποκατάστασης “Η Μεταμόρφωσις” (“Holistic”) λαμβανει εξαντλητικά αυστηρά μέτρα προστασίας, κάτι που αποδεικνύεται με τη μέχρι σήμερα αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων και τα αρνητικά τεστ σε προσωπικό και ενοίκους, ενώ στις 28 Δεκεμβρίου το προσωπικό και οι ένοικοι υποβλήθησαν στην πρώτη δόση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπουμε την αμαύρωση της μέχρι σήμερα εικόνας διαχείρισης της πανδημίας που λαμβάνει το κέντρο μας από πιθανές παραλείψεις των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ όσον αφορά την τήρηση των πρωτοκόλλων και την έκδοση εξιτηρίων σε συνανθρώπους μας χωρίς την εκ των προτέρων υποβολή τους σε τεστ κορωνοϊού, που θα αποδεικνύουν επιμόλυνσή τους εντός των νοσηλευτηρίων τους. Το Πρότυπο Κέντρο Φροντίδας και Αποκατάστασης “Η Μεταμόρφωσις” (“Holistic”) επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του να διαφυλάξει την εικόνα αλλά και το όνομά του ως ένα Πρότυπο Κέντρο Φροντίδας και Αποκατάστασης.”

Famagusta.News