ΣΩΤΗΡΑ: Καθαρίστηκε ο παράνομος σκουπιδότοπος στη Λίμνη Παραλιμνίου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Καθαρίστηκε ο παράνομος σκουπιδότοπος στη Λίμνη Παραλιμνίου στα όρια Σωτήρας

Μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, ο παράνομος σκουπιδότοπος ο οποίος δημιουργήθηκε από ασυνείδητους στη νοτιοδυτική πλευρά της Λίμνης Παραλιμνίου στα δημοτικά όρια Σωτήρας έχει καθαριστεί πλήρως. Η καθαριότητα ξεκίνησε την Παρασκευή 24 και ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου.

Για την προσπάθεια αυτή συνέβαλε η διεύθυνση και το προσωπικό του ομίλου Giovani στους οποίος εκφράζονται ευχαριστίες για την άμεση εθελοντική ανταπόκριση και πρωτοβουλία. Ο συγκεκριμένος χώρος θα χρησιμοποιηθεί για δενδροφύτευση, στα πλαίσια της πράσινης πολιτικής του ομίλου Giovani για φύτευση 5.000 “δέντρων ελπίδας” στην επαρχία Αμμοχώστου.

Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Σωτήρας, με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής, η οποία όπως έχει παρατηρηθεί, ταλαιπωρείται συχνά από ασυνείδητους πολίτες οι οποίοι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι είναι απομακρυσμένη και μεταφέρουν εκεί άχρηστα υλικά και σκουπίδια.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο Δήμος Σωτήρας προειδοποιεί μέσω ανακοίνωσής του, πως στα πλαίσια της πολιτικής του για απόρριψη σκουπιδιών, είναι έτοιμος να επιβάλει βαρύτατα πρόστιμα στους παρανομούντες, όπως προνοείται βάσει νομοθεσίας, ενώ πολίτης ο οποίος θα εντοπιστεί στο μέλλον να προβαίνει σε τέτοιου είδους πράξεις θα τιμωρηθεί παραδειγματικά.