Σωτήρα, νεοσύλλεκτοι και ράστα μοϊκάνα

Στιγμιότυπο 2019 07 08 09 Νέα Αμμοχώστου, Νεοσύλλεκτοι, Στρατός

Η κατάταξη των νεοσυλλέκτων της σειράς του 2019 ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία οι νεοσύλλεκτοι από τη Σωτήρα μετέβησαν μαζικά με λεωφορεία τα οποία διέθεσε για αυτούς ο Δήμος στο ΚΕΝ Λάρνακας.

Για ακόμη μια χρονιά, οι νεοσύλλεκτοι της Σωτήρας τήρησαν το έθιμο το οποίο κρατάει για μερικές δεκαετίες και δεν είναι άλλο από το να φτιάχνουν μία πρωτότυπη κόμμωση στα μαλλιά τους, λίγες μέρες πριν τα κουρέψουν “πρωτο νούμερο”.

IMG 0934 1 Νέα Αμμοχώστου, Νεοσύλλεκτοι, Στρατός

Σύμφωνα με έναν από τους νεαρούς νεοσύλλεκτους, αφήνουν το μαλλί τους να μακρύνει αρκετά και στη συνέχεια βάζουν κόλλα και αφού στεγνώσει τα βάφουν στα χρώματα των Ρασταφάρι. Η παράδοση αυτή κρατάει για αρκετές δεκαετίες μεταξύ των νεοσυλλέκτων της Σωτήρας.

Διαβάστε σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας City: Η παράδοση με τις μοϊκάνες στη Σωτήρα κρατάει χρόνια

Καλή θητεία, λοιπόν, στους νεοσύλλεκτους!

IMG 0906 1 Νέα Αμμοχώστου, Νεοσύλλεκτοι, Στρατός

Ρασταφάρι και Μπομ Μάρλι

Ρασταφανισμός είναι το πολιτικό κίνημα που εισηγήθηκε μία παναφρικανική πολιτική συνείδηση κατά τα τέλη του 19ου αιώνα και χρώματά του ήταν τον πράσινο, το κίτρινο και το κίτρινο, ως μια παραλλαγή της σημαίας της Αιθιοπίας. Το κίνημα αναπτύχθηκε στη Τζαμάικα στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο, ιδιαίτερα χάρη στη διάδοσή του μέσα από το μουσικό είδος της ρέγγε κατά τις δεκαετίες του 1960 και 1970 και τον ασπασμό του από καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας, όπως ο Μπομπ Μάρλεϊ και ο Πήτερ Τος.

Famagusta.News