Στη Σωτήρα ο Υπ.Παιδείας για το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων

α 1 Κέντρο Πληροφόρησης Νέων, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Νεολαία, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Στη Σωτήρα θα βρεθεί σήμερα στις 11 το πρωί ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Πληροφόρησης Νέων επαρχίας Αμμοχώστου στη Σωτήρα.

α1 Κέντρο Πληροφόρησης Νέων, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Νεολαία, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Σωτήρας αναφέρεται ότι «με τη δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Επαρχίας Αμμοχώστου, η φυσική παρουσία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου -του αρμόδιου κρατικού φορέα για θέματα νεολαίας- θα καλύπτει πλέον γεωγραφικά όλες τις επαρχίες της Κύπρου εφόσον υπάρχουν ήδη Κέντρα Πληροφόρησης Νέων (ΚΕΠΛΗ) σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο καθώς και στον Αγρό».

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, προστίθεται «η δημιουργία του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Επαρχίας Αμμοχώστου είναι ιδιαίτερα σημαντική εφόσον μέσω της φυσικής παρουσίας του σε όλες τις επαρχίες ο Οργανισμός Νεολαίας διασφαλίζει την ίση πρόσβαση των νέων του τόπου μας στα προγράμματα και υπηρεσίες του καθώς και την άμεση ενημέρωση των νέων για τις ευκαιρίες εκπαίδευσης, κατάρτισης, κινητικότητας και εθελοντισμού που παρέχονται τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό».

Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Επαρχίας Αμμοχώστου «υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Σωτήρας ο οποίος έχει επωμισθεί τη μίσθωση του χώρου όπου φιλοξενείται το Κέντρο Πληροφόρησης. Το Κέντρο θα είναι ανοικτό Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 11.30 μέχρι τις 18.30 και, όπως και τα υπόλοιπα ΚΕΠΛΗ, θα λειτουργεί με βάση τα πρότυπα των Youth Information Centres της Ευρώπης».

Σημειώνεται ότι «σκοπός των ΚΕΠΛΗ είναι να παρέχουν την πρώτη γενική πληροφόρηση σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των ενδιαφερόντων των νέων, μέσα σ’ ένα άνετο, μοντέρνο και πάνω απ’ όλα φιλικό περιβάλλον. Παράλληλα, στόχος τους είναι να καθοδηγήσουν τους νέους στα πρώτα τους βήματα προς την πλήρη ένταξή τους στην κοινωνία ως ανεξάρτητα άτομα, αλλά και να τους βοηθήσουν στην αντιμετώπιση δυσκολιών που αντιμετωπίζουν».

Το Κέντρο θα προσφέρει ενημέρωση και συμβουλευτικές υπηρεσίες (επαγγελματικός προσανατολισμός, ψυχολογική στήριξη), ενώ όλες οι υπηρεσίες του προσφέρονται δωρεάν. Στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Επαρχίας Αμμοχώστου θα παρέχεται επίσης ενημέρωση και καθοδήγηση για τα προγράμματα και υπηρεσίες του ΟΝΕΚ, ενημερωτικά σεμινάρια/εργαστήρια/συνέδρια, εκπαιδευτικά διήμερα και πληροφόρηση για πολιτικές και ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ευρώπη για νέους, αφού τα ΚΕΠΛΗ αποτελούν σημεία επαφής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Eurodesk Κύπρου».

Επίσης θα λειτουργεί «χώρος για συγκεντρώσεις ομάδων νέων και φορέων που ασχολούνται με νέους ή και για την πραγματοποίηση δικών τους δραστηριοτήτων».

Τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Πληροφόρησης Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου θα τελέσει το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Famagusta.News