Στην επ. Αμμοχώστου το ένα κρούσμα – Εντοπίστηκε από 43 δείγματα

DSC 2565 768x512 1 Coronavirus, exclusive
Εικόνα Αρχείου

Οκτώ συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Υγείας προέρχονται από τυχαία δειγματοληψία σε όλες τις επαρχίες ενώ από τα οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα, το ένα εντοπίστηκε στην επαρχία Αμμοχώστου, από 43 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3.000 ατόμων.

Διαβάστε επίσης: ΚΥΠΡΟΣ: 25 νέα κρούσματα – Όλες οι πληροφορίες

Συγκεκριμένα όσον αφορά τις τυχαίες δειγματοληψίες σε όλες τις επαρχίες προέκυψαν τα εξής:

  • Από 303 δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Λάρνακας στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.
  • Από 486 δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Λευκωσίας στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.
  • Από 43 δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Αμμοχώστου στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Συνεχίζονται οι τυχαίες δειγματοληψίες στον Πρωταρά

Σύμφωνα με τους υπευθύνους, κατά την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκαν στο κλιμάκια του κεντρικού δρόμου του Πρωταρά 54 έλεγχοι, ενώ χθες περίπου 85. Μάλιστα χθες τελείωσαν τα διαθέσιμα τεστ, αλλά η εταιρεία ενημερώνει πως θα εφοδιάσει το κέντρο της περιοχής με περισσότερα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της επαρχίας.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται, σύμφωνα με την NIPD Genetics και στον δρόμο προς την παραλία Yianna Marie.

Οι έλεγχοι θα διαρκέσουν μέχρι εξαντλήσεως του αριθμού των μοριακών εξετάσεων (τεστ) και γίνονται από 10:00π.μ – 8:00μ.μ.