Συνεχίζεται η εκστρατεία της ΑΔΕ Αμμοχώστου για διαφώτιση κοινού για κροτίδες

Τί ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, Στήβ Θεοδούλου

krotides 1 exclusive

Συνεχίζεται η εκστρατεία της ΑΔΕ Αμμοχώστου για διαφώτιση του κοινού με στόχο την πρόληψη και πάταξη της χρήσης κροτίδων και πυροτεχνημάτων.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στήβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου (ΑΔΕ), «η Διεύθυνση συνεχίζει την εκστρατεία που ανέλαβε με σκοπό την διαφώτιση, ευαισθητοποίηση αλλά και έμπρακτη συμβολή και ενεργό συμμετοχή του κοινού στην πρόληψη και πάταξη της επικίνδυνης και παράνομης εισαγωγής, προμήθειας και χρήσης κροτίδων και πυροτεχνημάτων».

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκστρατείας η ΑΔΕ Αμμοχώστου προχώρησε την Τρίτη με την συνεργασία του Κλάδου Πυροτεχνουργών της ΜΜΑΔ και της Διεύθυνσης του Λυκείου Παραλιμνίου, σε δύο παρουσιάσεις με θέμα τις κροτίδες και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την χρήση τους, τόσο για την σωματική ακεραιότητα των ίδιων των χρηστών αλλά και άλλων πολιτών. «Τις παρουσιάσεις παρακολούθησαν μαθητές όλων των τάξεων και η συμμετοχή αλλά και η ωριμότητα που επέδειξαν άφησαν θετική εικόνα, ενώ διαφάνηκε ότι αντιλαμβάνονται την επικινδυνότητα και τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει η χρήση κροτίδων» είπε.

Ο κ. Θεοδούλου σημείωσε ότι «μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε ενημέρωση του κοινού και συζήτηση σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό (ΠΟΛΙΤΕΙΑ), που μεταδιδόταν ζωντανά στην σελίδα του σταθμού στο facebook».

Ανέφερε ακόμα ότι «η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου απευθύνει έκκληση προς το κοινό και ιδιαίτερα τους γονείς και την νεολαία, να αποφύγουν την χρήση κροτίδων και να ενημερώσουν αμέσως τους τοπικούς αστυνομικούς Σταθμούς της περιοχής τους, σε περίπτωση που έρθει στην αντίληψη τους οτιδήποτε το επιλήψιμο».

Στόχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, σημείωσε ο κ. Θεοδούλου, «είναι ένα Πάσχα χωρίς θύματα και χωρίς τραυματισμούς για την ασφάλεια όλου του κόσμου και ειδικά των παιδιών και της νεολαίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ