Συνέντευξη με έναν φανατικό «αμπελοπουλλάρη» (βίντεο)

α City Free Press, Αμπελοπούλια, Κυνήγι

Η ιστοσελίδα CITY ασχολήθηκε και έγραψε πολλές φορές για το ζήτημα της παράνομης θήρευσης αμπελοπουλιών και το τι αυτή επιφέρει τόσο στο περιβάλλον όσο και στην εθνική οικονομία.

Αυτή τη φορά, όμως, τα παιδιά της CITY αποφάσισαν να τη δουν αλλιώς και να μιλήσουν με τους «άλλους». Εκείνους που αντιδρούν σε όλες αυτές τις απαγορεύσεις. Εκείνους που το περασμένο καλοκαίρι διοργάνωσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας (με χιλιάδες άτομα) εναντίον των προσπαθειών της ΕΕ και της κυβέρνησης να επιβάλουν αυστηρότερες ποινές σε όσους συλλαμβάνονται να θηρεύουν ή να πουλάνε παράνομα αμπελοπούλια.

Τι ακριβώς είναι αυτό που θέλουν και γιατί επιμένουν τόσο πολύ σε αυτή την περίεργη συνήθεια που ονομάζουν «έθιμο»; Έχουν δίκαιο που φωνάζουν ότι το κράτος υποκρίνεται και ότι αν η Κύπρος ήθελε, θα μπορούσε να ζητήσει εξαίρεση από τις αυστηρές ευρωπαϊκές νομοθεσίες; Πόσα αμπελοπούλια τρώνε τελικά; Ισχύει ότι βγάζουν εκατομμύρια στη μαύρη αγορά από τις πωλήσεις;

* Για ευνόητους λόγους θα τηρηθεί ανωνυμία ως προς το πρόσωπο που μας παραχώρησε τη συνέντευξη που ακολουθεί.

Πόσα ξόβεργα χρησιμοποιείτε;
Κατά μέσο όρο, ο κάθε στημάτουρος (τα άτομα που χρησιμοποιούσαν ξόβεργα για να πάρουν αμπελοπούλια) στήνει σε ειδικό διαρρυθμισμένο χώρο (στήμα) από 100 έως 1000 ξόβεργα ανάλογα της έκτασης του στήματος, της περιοχής και του είδους του κτήματος. Σημαντικό ρόλο, βέβαια, διαδραματίζουν και οι καιρικές συνθήκες.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη και το βίντεο εδώ

Πηγή: City Free Press