Ξεκινά σήμερα ο 8ος Κύκλος Διαλέξεων του Σαλαμινίου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου

ΣΑΛΑΜΙΝΙΟ4 exclusive, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, Σαλαμίνιο Πανεπιστήμιο

Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας – Αμμοχώστου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνουν την έναρξη του όγδοου κύκλου διαλέξεων του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου.

Φέτος, όπως και κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, θα πραγματοποιηθούν τέσσερεις συναντήσεις υπό τη μορφή συζήτησης στρογγυλής τραπέζης. Σε κάθε συνάντηση δύο ή περισσότεροι ομιλητές θα παρουσιάσουν σύντομη εισήγηση γύρω από ένα κοινό θέμα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΣΑΛΑΜΙΝΙΟ2 exclusive, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, Σαλαμίνιο Πανεπιστήμιο
????????????????????????????????????

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Φιλικής Εταιρείας 13, Παραλίμνι (Πάροδος Λεωφόρου Πρωταρά, απέναντι από τον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας προς τον Προσφυγικό Συνοικισμό).

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018. Με την ολοκλήρωση των διαλέξεων, κατά την τελετή λήξης (16 Μαΐου 2019), θα απονεμηθούν Πιστοποιητικά Παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Η πρώτη συνάντηση του 8ου κύκλου, την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 7:00 μ.μ., θα έχει ως γενικό θέμα «Ο Ελληνισμός στον σύγχρονο κόσμο: δημιουργία, στασιμότητα ή παρακμή;» με εισηγητές τον Υπουργό Εξωτερικών δρα Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Κωνσταντίνο Χριστοφίδη. Οι εκλεκτοί ομιλητές θα πραγματευτούν το θέμα της παρουσίας και των προοπτικών του Ελληνισμού στον σύγχρονο κόσμο από πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής απόψεως εστιάζοντας ειδικότερα στον Κυπριακό Ελληνισμό.

Με το πέρας της διάλεξης οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις προς τους ομιλητές και να θέσουν θέματα προς συζήτηση.

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής: Γραφείο Πνευματικής Διακονίας Ι. Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου (Τηλ. 23812456/7) και στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως (www.imconstantias.org.cy).

Για σκοπούς καλύτερης προετοιμασίας των οργανωτών, είναι προτιμότερο η δήλωση συμμετοχής να υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Μητροπόλεως (www.imconstantias.org.cy/salaminio-2018-2019) το αργότερο μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.

Η διάλεξη θα μεταδίδεται ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (www.imconstantias.org.cy), ενώ θα μεταδοθεί ηχογραφημένη και από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου, UCYvoice (95.2 FM). Χορηγοί επικοινωνίας είναι, επίσης, το ΡΙΚ, η εφημερίδα «Πολίτης», το «Ράδιο Πολιτεία» (106,7 FM) και η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Famagusta.News.

Χορηγός του 8ου Κύκλου Διαλέξεων του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου είναι η Ελληνική Τράπεζα.