Στη Σωτήρα η Επαρχιακή Παρέλαση Αμμοχώστου για την 1η Απριλίου

DSC06439
Με την επαρχιακή παρέλαση Αμμοχώστου ο Δήμος Σωτήρας τιμά την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου, ανήμερα της έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της Κύπρου το 1955.

DSC06439

Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν με Εωθινό στις 6:30 το πρωί από την μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας «Σημαιοφόροι Χριστού» και στις 7 το πρωί θα γίνει η έπαρση σημαίας στο Δημαρχείο από τον Δήμαρχο Σωτήρας, κ. Γεώργιο Τάκκα.

Στις 10:15 θα ψαλεί η Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στη συνέχεια θα τελεστεί τρισάγιο εις μνήμην των αγωνιστών του αγώνα 1955-’59.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πανεπιστημιακός και Επιστημονικός Συνεργάτης του Μουσείου Αγώνος, Δρ. Ανδρέας Κάρυος.

Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν στις 10:45 με την Επαρχιακή Παρέλαση Αμμοχώστου στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’. Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν τα λάβαρα των Δήμων της επαρχίας Αμμοχώστου, καθώς και το λάβαρο του κατεχόμενου Δήμου της Αμμοχώστου, τμήματα από δημόσια εκπαιδευτήρια της ελεύθερης Αμμοχώστου, πολιτιστικοί σύλλογοι, αθλητικά σωματεία και προσκοπεία της επαρχίας, οι Κατηχητικές Συνάξεις Σωτήρας, Δερύνειας και Παραλιμνίου, η φιλαρμονική μπάντα «Αρμονία» του Δήμου Παραλιμνίου και μπάντες από την επαρχία Αμμοχώστου.

Θα προηγηθεί των εορτασμών λαμπαδηφορία την Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 6:45 το απόγευμα στους δρόμους της Σωτήρας από τις Κατηχητικές Συνάξεις Σωτήρας.

Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας ενημερώνει πως κατά την κατάθεση στεφάνων, καταθέσεις γίνονται μόνο από τα Σώματα Ασφαλείας και όχι από πολιτικά κόμματα, σωματεία και άλλα οργανωμένα σύνολα, ενώ προτείνεται όπως αντί καταθέσεις στεφάνων, να γίνονται εισφορές προς την Επιτροπή Συγγενών Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας για τους σκοπούς της ανακαίνισης του Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων του Δήμου η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Θα συμμετάσχουν τα ακόλουθα τμήματα με σειρά εμφάνισης:

1. Φιλαρμονική Μπάντα «Αρμονία Δήμου Παραλιμνίου»
2. Λάβαρο Δήμου Σωτήρας
3. Λάβαρο Δήμου Αμμοχώστου
4. Λάβαρο Δήμου Παραλιμνίου
5. Λάβαρο Δήμου Αγίας Νάπας
6. Λάβαρο Δήμου Δερύνειας
7. Γυμνάσιο Ειρήνης και Ελευθερίας
8. Α’ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας
9. Β’ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας
10. Γ’ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας
11. Δημοτική Χορωδία Σωτήρας
12. Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος Σωτήρας
13. Χορωδία «Μελιζόνα» Δήμου Παραλιμνίου
14. Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΝΑΔΥΣΗ Παραλιμνίου
15. Νεανική Χορωδία Σωτήρας «Μικροί Ρεμπέτες»
16. Σωματείο ΟΝΗΣΙΛΟΣ Σωτήρας
17. Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ Αμμοχώστου
ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΠΑΝΤΕΣ
18. Μπάντα Δήμου Αγίας Νάπας & Πολιτιστικά Τμήματα
19. 112ον Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Δερύνειας
20. ΝΕΔΗΣΥ Αμμοχώστου
21. Κατηχητικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου
22. Κατηχητικά Σχολεία Παναγίας Δερύνειας
23. Μπάντα Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας «Σημαιοφόροι Χριστού» & Τμήμα Κατηχητικού & Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών
24. 715 ΛΚΤ Σωτήρας
25. Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Σωτήρας

SotiraNews