10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις όταν έχεις πάρει παραπανίσια κιλά

a 113
a 369

Τι ισχύει για όλα αυτά τα πράγματα που κάνεις μέχρι τώρα και που μπορεί να προσθέτουν παραπανίσια κιλά στο πρόβλημά σου;
Ορίστε μία λίστα που σε συμβουλεύει σχετικά με το τι δεν πρέπει να κάνεις, όταν έχεις πάρει κάποια κιλά:

 
1. Μην αρχίσεις να παραλείπεις γεύματα
Έρευνες αποδεικνύουν ότι όταν τρως κάθε λίγες ώρες, τότε σταθεροποιείται το σάκχαρο στο αίμα σου και είναι λιγότερο πιθανό να κάνεις κάποια λανθασμένη επιλογή στο επόμενο γεύμα σου(επειδή δε θα είσαι πεινασμένη). Οργανώσου και ετοίμασε, προτού τα χρειαστείς, μικρά σνακ και γεύματα που είναι υγιεινά και θα σε αποτρέψουν από το να παραφάς αργότερα μέσα στη μέρα.


2. Μην τιμωρείς τον εαυτό σου νοερά
Το να τιμωρείς τον εαυτό σου κοιτάζοντας το είδωλό σου με μανία στον καθρέφτη ή δείχνοντας το λίπος που περισσεύει στην κοιλιά σου στη φίλη σου, δε θα εξαφανίσει μαγικά τα παραπανίσια κιλά σου, αλλά, αντιθέτως, θα λειτουργήσει εναντίον σου. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που είναι συμπονετικοί με τον εαυτό τους, μπορούν πιο αποτελεσματικά να αλλάξουν και τη συμπεριφορά τους. Όταν λοιπόν φέρεσαι με αναίδεια στον εαυτό σου, τότε μπορεί να θυμώνεις περισσότερο και να καταφεύγεις στο “συναισθηματικό φαγητό”. Αποδέξου καλύτερα τα κιλά που έχεις πάρει(προς το παρόν) και επικεντρώσου στις καλές διατροφικές επιλογές που έχεις κάνει μέχρι στιγμής.


3. Μην ξοδεύεις πολλά χρήματα για νέα ρούχα
Η απώλεια βάρους χρειάζεται χρόνο και μπορεί να περάσει αρκετός, μέχρι να μπορέσεις πάλι να φορέσεις το στενό σου τζιν. Στο μεταξύ, μπορείς να κάνεις κάποια ψώνια επιλεκτικά. Δε χρειάζεται να καταξοδευτείς, αφού το βάρος αυτό που έχεις είναι προσωρινό. Η αγορά κάποιων κομματιών και μόνο μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα για την εμφάνισή σου, αφού δεν υπάρχει χειρότερο από το να προσπαθείς να αναπνεύσεις φορώντας ένα θεόστενο τζιν. Να θυμάσαι ότι αν νιώθεις ευχάριστα, θα κάνεις και σωστές επιλογές στη διατροφή σου.

Πηγή:Miss bloom