Ο Μπέκαμ χαρίζει χαμόγελο σε 11χρονο καρκινοπαθή

a 76
a 1997

Ο 11χρονος Λόιντ Μπάρτον είδε τα όνειρά του να γκρεμίζονται την στιγμή που άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο. Ο μικρός Βρετανός έχει έναν όγκο στον εγκέφαλο, κάτι το οποίο διαγνώστηκε όταν τον είχαν επιλέξει σκάουτερ για τις μικρές ομάδες της Μάντσεστερ, της Άστον Βίλα, της Πορτ Βέιλ και της Σριούσμπερι.

Ο Λόιντ, φανατικός φαν της Γιουνάιτεντ, δεν σκέφτηκε καθόλου πριν αποφασίσει να πάει στις ακαδημίες της ομάδας της καρδιάς του. Τότε όμως – τον περασμένο Μάιο- χτυπήθηκε από την εκφυλιστική ασθένεια. Αναγκαστικά άφησε το ποδόσφαιρο και άρχισε την αντιμετωπίζει με χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έμαθε για το μικρό και του έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής του, όπως ομολόγησε ο Λόιντ. Ξαφνικά μια μέρα είδε μπροστά του τον βετεράνο ποδοσφαιριστή και ξαναβρήκε το χαμόγελο του. «Δεν είχα ιδέα ότι θα συναντούσα τον Μπέκαμ. Ήταν μια υπέροχη έκπληξη. Ήταν πολύ καλός. Κουβεντιάσαμε πολύ και για διάφορα θέματα. Μου μίλησε πολύ για τη Μάντσεστερ, για το ποδόσφαιρο, αλλά και για την οικογένεια του. Λατρεύω το ποδόσφαιρο και ο Μπέκαμ είναι ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες. Θα θυμάμαι πάντα αυτή τη μέρα», ήταν τα λόγια του 11χρονου.

«Χάρηκε τόσο πολύ όταν είδε τον Ντέιβιντ, που δε μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του. Για μερικά λεπτά δε μπορούσε να αρθρώσει λέξη», είπε η μητέρα του Λόιντ, Ντι και συμπλήρωσε: «Έκανε το παιδί μου να ξεχαστεί και του έδωσε επιπλέον κουράγιο».

Με την επίσκεψη του Μπέκαμ, ο Λόιντ συμμετείχε και σε ένα ντοκιμαντέρ-σόου που θα παρουσιάσει ο Άγγλος σταρ. «Ύψωσε το ανάστημα σου στον καρκίνο» είναι ο τίτλος του και θα ξεκινήσει να μεταδίδεται σήμερα στη βρετανική τηλεόραση. Στόχος του είναι η συγκέντρωση ενός ποσού με το οποίο θα χρηματοδοτηθούν έρευνες για τη θεραπεία του καρκίνου.