Έτσι έγινε η μεταγραφή του 16χρονου Κάστανου στη Γιουβέντους

a4 6
a4 16

Πάταγο έκανε στην ποδοσφαιρική Ευρώπη, η μεταγραφή του 16χρονου Γρηγόρη Κάστανου από την Ένωση Παραλιμνίου Κύπρου στη Γιουβέντους.

Ήταν μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές Κύπριου ποδοσφαιριστή σε ομάδα του εξωτερικού και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το “φλερτ” του Γρηγόρη Κάστανου με την Γιουβέντους έφερε τον “γάμο” μεταξύ των δύο πλευρών και αφού ο Κύπριος ποδοσφαιριστής έκλεισε τα 16 του χρόνια (γεν. 30/01/1998) έγινε και επίσημα ποδοσφαιριστής της “Μεγάλης Κυρίας” του Ιταλικού ποδοσφαίρου.

a3 12

Ελληνική ιστοσελίδα μίλησε με τον άνθρωπο που «κίνησε τα νήματα» για να γίνει αυτή η μεταγραφή, τον Κώστα Ηλία, που είναι και ο νόμιμος εκπρόσωπος του νεαρού ποδοσφαιριστή και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Κώστας Ηλία είναι στην εταιρεία μάνατζερ Novelsportsagents στην Κύπρο. Δείτε τι είπε:

Πέστε μας πως έγινε η μετακίνηση του 16χρονου Γρηγόρη Κάστανου στη Γιουβέντους. Το ενδιαφέρον της “Μεγάλης κυρίας” πότε ξεκίνησε;

Τον ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι η εταιρία μου τον έστειλε με δικά της έξοδα σε κάποιο camp για να βελτιώσει κάποια θέματα τακτικής, τα οποία στην Κύπρο και στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να βελτιώσει, λόγω του χαμηλού επιπέδου σε αυτά τα πράγματα.

Εκεί εντυπωσίασε τους πάντες όντας ο πιο μικρός σε ηλικία ποδοσφαιριστής, και ξεκινήσαμε ένα κύκλο δοκιμαστικά στην UDINESE. Εκεί να σας πω την αλήθεια δεν τον πήραν και πολύ σοβαρά. Ωστόσο μετά έδειξε έντονο ενδιαφέρον η Γιουβέντους και μετά από ένα κύκλο νέων δοκιμαστικών, η Juve αποφάσισε να τον αποκτήσει.

a2 15

Ποια τα στοιχεία της μεταγραφής; Θα δοθούν τροφεία στην προηγούμενη ομάδα του και πόσα;

Η πρώην ομάδα του ποδοσφαιριστή η ΕΝ Παραλιμνίου διατηρεί τα εκπαιδευτικά του δικαιώματα από 12-16 ετών, εάν η Juve σε κάποια φάση τον αφήσει ελεύθερο πριν τα 23. Μετά η ΕΝ Παραλιμνίου παίρνει ένα πόσο γύρω στις €100,000 σταδιακά σε 3 χρόνια.

a1 22

Έγινε κάποια συμφωνία με την Γιουβέντους, για την εκπαίδευση του μικρού; Θα βρίσκεται μόνος στην Ιταλία ή θα είναι μαζί του και μέλη της οικογένειάς του;

Ο Γρηγόρης θα μένει μόνος του εκεί στο ξενοδοχείο της ομάδας μαζί με τα άλλα παιδιά και θα πηγαίνει κανονικά σχολείο.

Ποια προσόντα ποδοσφαιρικά ή μη πιστεύετε ότι έχει ο μικρός τα οποία έκαναν τη Γιουβέντους να τον αποκτήσει;

Είναι αριστεροπόδαρος και παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Σημαντικό ρόλο στην όλη διαδρομή έπαιξε η οικογένεια του που μας έδειξε εμπιστοσύνη σαν εταιρία από την αρχή έως το τέλος.

Μεγάλη επιτυχία του γραφείου σας, που πέτυχε τη μεταγραφή αυτή. Τι συμβουλεύεται τους γονείς των ποδοσφαιριστών;

Σαν συμπέρασμα για Κύπρο και Ελλάδα θα ήθελα να πω, ότι οι ποδοσφαιριστές και οι οικογένειές τους να εμπιστεύονται τους σωστούς ανθρώπους, που ξέρουν και καταλαβαίνουν από ποδόσφαιρο και όχι κάποιους τσαρλατάνους που σκέφτονται μόνο το χρήμα.

a 161

Πηγή: football-academies.gr