Ο Υπουργός, κ. Γ.Λακκοτρύπης εντυπωσιάζεται με το κολοκάσι στην 2η Έκθεση Προϊόντων & Υπηρεσιών Αμ/στου (video)

IMG 0732 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
IMG 0732 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Δυναμική είναι η έκθεση του Δήμου Σωτήρας στη 2η Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Επαρχίας Αμμοχώστου, η οποία εγκαινιάστηκε την Παρασκευή, 27 Μαρτίου και θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή, 29 Μαρτίου στο ΖΑΠΠΕΙΟ Παλλάς στη Δερύνεια.

a1 8 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Στο περίπτερο που στήθηκε για αυτό τον σκοπό ο Δήμος Σωτήρας προσέφερε στους επισκέπτες εναλλακτικές συνταγές κολοκασιού, όπως τσιπς κολοκασιού και σούπα βελουτέ κολοκασιού (μαγειρεμένα από τον Παναγιώτη Γαϊτάνο) και γλυκό Καζάν Ντιπί με κολοκάσι (από τον σεφ της ταβέρνας “Αρχοντικό” Κωστάκη Κωνσταντίνου).

a13 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, περνώντας από το περίπτερο του Δήμου Σωτήρας και δοκιμάζοντας τα εδέσματα φτιαγμένα με κολοκάσι εντυπωσιάστηκε από τις συνταγές, ενώ συνεχάρη τον Δήμαρχο Σωτήρας για τις προσπάθειες που γίνονται για προώθηση του τοπικού προϊόντος της Σωτήρας με την πρόσφατη πιστοποίησή του ως Προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π).

a7 1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Σωτήρας ανέφερε σοτν Υπουργό, Γιώργο Λακκοτρύπη ότι από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Σωτήρας τα τελευταία 2 χρόνια παρατηρήθηκε αύξηση 20% στη ζήτηση του κολοκασιού, η οποία αναμένεται να αυξηθεί.

a8 1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Παρούσες και στην έκθεση ήταν και άλλες επιχειρήσεις της Σωτήρας, οι οποίες έδωσαν δυναμικά το παρόν τους, όπως η εταιρεία ειδών καθαρισμού, Tziovanis Constantinoy Hygiene Services Ltd, η οποία είχε ένα από τα εντυπωσιακότερα περίπτερα στον χώρο της έκθεσης.

a 13 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός, Γ. Λακκοτρύπης την Παρασκευή, 27 Μαρτίου, ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοικτά από το πρωί μέχρι το βράδυ το Σαββατοκυρίακο με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

a12 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Παράλληλα, ο Δήμος Σωτήρας θα δεξιώσει τους παρευρισκόμενους το Σάββατο μεσημέρι με “κολοκάσι καππαμά”.

a10 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Χορηγός επικοινωνίας της Έκθεσης είναι η ιστοσελίδα μας.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο με τον Υπουργό, κ. Γιώργο Λακκοτρύπη να ενθπυσιάζεται με το κολοκάσι:

SotiraNews