Θετικές οι προοπτικές για τον τουρισμό της ελεύθερης Αμμοχώστου το 2017

a 20 Ειδήσεις
a 533 Ειδήσεις

Θετικές είναι οι προοπτικές για τον τουρισμό για το τρέχον έτος για την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί και φέτος η αυξητική τάση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο που παρατηρήθηκε πέρσι.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αβρααμίδης ανέφερε ότι “από την αρχή του χρόνου τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα δράσης για τη νέα τουριστική σαιζόν της Επαρχίας Αμμοχώστου με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και την παρουσία μας σε διάφορες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού. Φέτος αρχίσαμε με την παρουσία μας στην έκθεση τουρισμού στο Σαίντ Γκάλεν της Ελβετίας, όπου διαπιστώσαμε μεγάλο ενδιαφέρον από τους εκεί τουριστικούς πράκτορες”.

Εξήγησε ότι “οι τουριστικοί πράκτορες επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την Κύπρο, ενώ είναι αισθητή η αύξηση που σημειώνεται κάθε χρόνο στις αφίξεις τουριστών από την Ελβετία, δεδομένου ότι προτιμούν την επαρχία Αμμοχώστου και υπάρχουν και απ’ ευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο Λάρνακας”.

Όπως ανέφερε ο κ. Αβρααμίδης “αύριο αναχωρούμε για το Δουβλίνο όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη τουριστική έκθεση. Η Ιρλανδική αγορά είναι μια παλιά αγορά από την οποία πριν από δέκα περίπου χρόνια επισκέπτονταν την περιοχή μας περίπου 70 χιλιάδες άτομα” είπε και σημείωσε πως “το 2016 επισκέφθηκαν την περιοχή μας από την Ιρλανδία περίπου 4 χιλιάδες τουρίστες”.

Εξήγησε ότι “οι Ιρλανδοί είναι πολύ καλοί πελάτες για τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό της Κύπρου και με την δρομολόγηση νέων αεροπορικών πτήσεων από τη συγκεκριμένη χώρα, αναμένουμε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών που θα έχουμε φέτος”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αβρααμίδης είπε πως μετά την Ιρλανδία θα ακολουθήσουν οι τουριστικές εκθέσεις στο Βερολίνο, τη Μόσχα, το Κίεβο και την Αγία Πετρούπολη “στις οποίες θα δώσουμε δυναμικά το παρών της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, με την ελπίδα να αποκομίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερους αριθμούς τουριστών από τις συγκεκριμένες χώρες”.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις προοπτικές του τουρισμού το καλοκαίρι του 2017 στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, απάντησε πως “προς το παρών είναι θετικές οι προοπτικές και αυτό άλλωστε καταδεικνύει και ο οργασμός οικοδόμησης, ανοικοδόμησης, επέκτασης και βελτίωσης ξενοδοχείων και άλλων μονάδων. Ευελπιστούμε ότι οι ναυλωμένες πτήσεις από διάφορες χώρες προς την Κύπρο θα ξεκινήσουν νωρίτερα φέτος, δίνοντας έτσι μια ώθηση στα ξενοδοχεία και τις τουριστικές μονάδες της περιοχής μας να ανοίξουν νωρίτερα, επιμηκύνοντας έτσι την τουριστική περίοδο”.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι “η αυξητική τάση στο τουριστικό ρεύμα που υπήρχε πέρσι θα συνεχιστεί και φέτος τουλάχιστον για την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ενώ από την τάση αυτή θα ωφεληθούν και άλλες περιοχές της Κύπρου. Προς το παρών υπάρχει κάθοδος στην Κύπρο και στη περιοχή μας άφιξη, όπως και κάθε χρόνο ποδοσφαιρικών ομάδων από χώρες όπως η Ρωσία, η Δανία, η Σουηδία και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης”.

Σύμφωνα με τον κ. Αβρααμίδη “πέρσι όπως και κάθε χρόνο το χειμώνα άρχισε και συνεχίζεται η ξενάγηση των επισκεπτών στην περιοχή μας σε διάφορα τουριστικά και άλλα αξιοθέατα. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υπό τον τίτλο “Endless Sun” εμπλουτίζεται συνεχώς με την προσθήκη πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων με απώτερο στόχο οι τουρίστες που επισκέπτονται την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου να απασχολούνται δημιουργικά και φεύγοντας να παίρνουν από την Κύπρο ωραίες και ευχάριστες αναμνήσεις”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως “ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι φέτος η τουριστική χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή, αφού σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία νέες πτήσεις, ναυλωμένες και μη, προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες, με αποτέλεσμα η δυναμική που αποκτήσαμε τα τελευταία χρόνια να συνεχιστεί και φέτος”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ