Αυγόρου: Αθώοι δηλώνουν οι δύο 22χρονοι για υπόθεση λαθροθηρίας

CEB1 48 Αμπελοπούλια, Ειδήσεις, Κυνήγι, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 1206 Αμπελοπούλια, Ειδήσεις, Κυνήγι, Νέα Αμμοχώστου

Την αθωότητά τους και την αδικαιολόγητη σύλληψή τους από την Αστυνομία δηλώνουν οι δύο 22χρονοι από το Αυγόρου οι οποίοι σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση λαθροθηρίας και παράνομης παγίδευσης άγριων πτηνών.

Πρόκειται για υπόθεση οποια είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και αφορά υπόθεση λαθροθηρίας με δίκτυ και συσκευή παραγωγής φωνών άγριων πτηνών.

Σχετικά δημοσιεύματα:
Φιλελεύθερος
SigmaLive

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι δύο νεαροί, στις 6:15 το πρωί της Τετάρτης (5/10), βρίσκονταν εντός του αυτοκινήτου τους σε κατάσταση ύπνπου σε ανοικτή περιοχή στο Αυγόρου και περισσότερα από 400 μέτρα μακριά από το ανοικτό χωράφι στο οποίο βρίσκονταν εγκατεστημένα τα δίκτυα παγίδευσης άγριων πτηνών. Όπως καταγγέλλουν οι δύο 22 χρονοι, (Α. και Π.), καθώς βρίσκονταν εντός του αυτοκινήτου, 8 άνδρες του Κλιμακίου Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ, περικύκλωσαν το όχημά τους και αφού προέταξαν περίστροφα τους ζήτησαν επανειλημμένα να κατέβουν από το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την καταγγελία τους, αφού κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, τα μέλη της ΜΜΑΔ προσπάθησαν να τους περάσουν χειροπέδες, ενώ αυτοί δήλωναν αθώοι, αφού αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση και αφού στην πραγματικότητα το αυτοκίνητό τους βρισκόταν σταθμευμένο περισσότερα από 400 μέτρα από το ανοικτό χωράφι στο οποίο εντοπίστηκαν οι συσκευές παγίδυσης.

Παρ’ όλα αυτά συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Αστυνομικ΄Σταθμό Ξυλοφάγου όπου κρατήθηκαν, ενώ στην κατάθεσή τους αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη στην υπόθεση λαθροθηρίας.

Εικόνα Αρχείου
SotiraNews