Πρωταθλητής ο ΑΠΟΕΛ για 23η φορά

a1 16
a1 66

Στον ΑΠΟΕΛ ο τίτλος του πρωταθλητή με το 1-0 που νίκησε την ΑΕΛ και κατέκτησε για 23η φορά τον τίτλο! Ένα γκολ στο τέλος του ημιχρόνου του Σέρινταν έφτασε για να κριθεί ο τίτλος υπέρ του Γιώργου Δώνη και των παικτών του.

Α’ Μέρος
Άλλη η εικόνα και άλλο το αποτέλεσμα στο ντέρμπι για το πρώτο μέρος, αφού ενώ ήταν η ΑΕΛ που είχε τον έλεγχο και ότι καλό είδαμε ο ΑΠΟΕΛ πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια ελέω Σέρινταν. Μέχρι το 45+1’ που ο Ιρλανδός έκανε τη ζημιά βλέπαμε την ΑΕΛ να έχει στα μέτρα της το ματς και να είναι αυτή που περισσότερο έδειχνε απειλητική. Η τετράδα της άμυνας στο σύνολο της έκοβε ότι πλησίαζε ενώ είχαμε και πάρα πολλά φάουλ. Οι Λεμεσιανοί απείλησαν σε τρεις περιπτώσεις με τον Μοντέιρο να εκτελεί φάουλ στο 5’ που έφυγε μόλις άουτ και μετά με τον Φουάντ. Στο 19’ τσίμπησε τη μπάλα μπροστά από τον Πάρντο αλλά έπεσε στο έδαφος και το έχασε ενώ στο 24’ το σουτ του κόντραρε και έφυγε άουτ. Ο Δώνης προβληματιζόταν, είχε μια συνομιλία με τον Μαντούκα και έψαχνε πως η ομάδα του θα απειλήσει χωρίς αποτέλεσμα. Εν τέλει μια μακρινή μπαλιά έκανε τη ζημιά. Αποδέκτης ο Ντε Βινσέντι που έστρωσε στον Βινίσιους, αυτός σούταρε με τον Φεγκρούς να αποκρούει αλλά στην δεύτερη προσπάθεια από τον Σέρινταν δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Οι της ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ που όμως δεν υπήρξε.

a 79

Β’ Μέρος
Τα δεδομένα άλλαξαν πλήρως με τον Δώνη να αφήνει λίγα μέτρα στην ΑΕΛ που πέραν ενός γυρίσματος του Εντμάρ στο 46’ δεν έδειξε να ξέρει τι να τα κάνει. Ο Ελλαδίτης τεχνικός επιστράτευσε και τον Μοράις για να καλύψει τα νώτα του ενώ ο Πέτεφ εξέπληξε αφού επέλεξε να αποσύρει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Μοντέιρο για να βάλει τον Οχένε. Πιο λογική η δεύτερη αλλαγή του Βούλγαρου που έριξε Καλουτζέροβις ένα τέταρτο πριν το τέλος όμως η μπάλα δύσκολα έφτανε μπροστά. Ο Δώνης με Μαντούκα έψαξε τη μια ποιοτική αντεπίθεση που θα κλείδωνε τον τίτλο. Τελευταία κίνηση η είσοδος του Έμπο για την ΑΕΛ και μόλις μπήκε είχε μια κεφαλιά άουτ στο 81’. Η ΑΕΛ βγήκε μαζικά μπροστά και ο Δώνης έριξε και τον Μπόρτα για να ελέγξει το ρυθμό. Δεν το κατάφερε με την ΑΕΛ να γεμίζει συνεχώς και σε ένα από αυτά στο 92’ ο Καλουτζέροβιτς κατέβασε για τον Ντεντέ στη μικρή περιοχή με τον Πάρντο όμως να τον προλαβαίνει στην απόκρουση του ματς. Έτσι κράτησε το χρυσό 1-0 και τον τίτλο στη Λευκωσία.

a2 11

ΑΕΛ (Πέτεφ): Φεγκρούς, Καρλίτος, Ουόν, Θεοφίλου, Αιρόσα, Νικολάου(74’ Καλουτζέροβιτς), Ντεντέ, Οριόλ, Εντμάρ(80’ Έμπο), Μοντέιρο(64’ Οχένε), Φουάντ

ΑΠΟΕΛ (Δώνης): Πάρντο, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Αμορίμ, Ολιβέιρα, Βινίσιους, Γκόμες, Ντε Βινσέντι(88’ Μπόρτα), Χαραλαμπίδης(63’ Μοράις), Αλεξάνδρου, Σέρινταν(73’ Μαντούκα)