Αρχίζει σήμερα το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

CEB1 16
CEB1 1248

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, ένα από τα δημοφιλέστερα φεστιβάλ του νησιού μας, το οποίο καθιερώθηκε από το 1985 και πραγματοποιείται πάντα την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ώστε να συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν χορευτικά συγκροτήματα από Ρωσία και Κρήτη, την κρατική ορχήστρα βιρτουόζων ακορντεόν Αγίας Πετρούπολης, την διεκδίκηση του ρεκόρ γκίνες στον χορό “σούστα” την ερχόμενη Κυριακή, ενώ ξεχωρίζει η συναυλία με τον μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή και όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Νάπας.

Το πλήρες πρόγραμμα: (πατήστε εδώ για να δείτε το έντυπο πρόγραμμα)

CEB15 1

ΠΕΜΠΤΗ 22/9
19:00 “Νότες από όλον τον κόσμο” Φιλαρμονικές Δήμων.
19:30 “Θέλω Μπορώ… τα Παλιά τα Ανιστορώ με Μουσική Τραγούδι και Χορό”.
Εκδήλωση Εθελοντισμού από τον ΚΟΑ/ΑΓΟ Αμμοχώστου σε συνεργασία με τις ομάδες Τρίτης Ηλικίας του προγράμματος, τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΝΑΔΥΣΗ Παραλιμνίου, τη χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου και της Μητρόπολης Κωνσταντίας Αμμοχώστου ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ, το Χορευτικό Συγκρότημα “IBERIA” από την αδελφοποιημένη πόλη IVANOVO Ρωσίας, τον Λαογραφικό Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Ρεθύμνου “ΑΡΚΑΔΙ”, το Χορευτικό Μόσχας LAPUSHKI, τον Χορευτικό Όμιλο Δήμου Αγίας Νάπας και Λαϊκούς Ποιητές.

CEB14 1

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/9
20:00 “ΚΥΠΡΟΣ-ΚΡΗΤΗ μια Θάλασσα”
Χορευτικός Όμιλος Δήμου Αγίας Νάπας, Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου “ΑΡΚΑΔΙ”.
21:30 Χορευτικό Συγκρότημα “IBERIA” από την αδελφοποιημένη πόλη IVANOVO Ρωσίας “IBERIA” – Mikhail Anzorovich Lorchoshvili , Eliso Indikovna Narmaniya.

CEB13 2

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/9
19:30-20:00 Η Φιλαρμονική Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου θα παιανίζει κατά μήκος του δρόμου κοντά στον μικρό Κυκλικό Κόμβο Λιμανιού. Παρέλαση Χορευτικών & Μουσικών Συγκροτημάτων.
20:00 Εγκαίνια Φεστιβάλ. Περιήγηση Επισήμων στους χώρους δραστηριοτήτων και εκθέσεων του Φεστιβάλ.
20:30 Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας κύριο Γιάννη Καρούσο και από τον Έντιμο Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κύριο Μάριο Δημητριάδη.
* Πυροτεχνήματα.
21:00 “Ηλιοποτισμένη” Συναυλία του Μουσικοσυνθέτη ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ. Βραδιά μουσικής, αγάπης, προσευχής και υπερηφάνειας, υπό τα βλέμματα του Ήλιου, των Ηρώων και των Αγγέλων. Συμμετέχουν η Ορχήστρα εγχόρδων “ΤΑΜΑΛΟ”, το μουσικό σχήμα “ΑΝΕΜΟΣ” και η Μικτή Χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού – Μαέστρος Σόλωνας Κλαδάς.

CEB11 4

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/9
17:00 Διεκδίκηση Ρεκόρ Γκίνες – Χορός “Σούστα”. Τελεί υπό την Αιγίδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη.
20:00 « Γιεννοφάσκια της Αγιάνναπας».
Αποκαλυπτήρια γλυπτού «Δημιουργία της Αγίας Νάπας – Γενιά Κεμιτζιήδων» του γλύπτη Φίλιππου Γιαπάνη και παρουσίαση του Γενεαλογικού Δέντρου της Αγίας Νάπας, του αείμνηστου Ανδρέα Χατζηνικόλα. Tα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Τσιόλας.
20:30 Κήρυξη 33ου Φεστιβάλ 2017.
21:00 Κρατική Ορχήστρα Βιρτουόζων Ακορντεόν Αγίας Πετρούπολης PAVEL SMIRNOV.

CEB12 2

SotiraNews