Ήττα της Εθνικής στο Βέλγιο με 5-0

a 10
a 1330Την ήττα με 5-0 γνώρισε η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών από το Βέλγιο σε αγώνα για την 5η αγωνιστική του 2ου προκριματικού ομίλου του EURO 2016.

Ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι Βέλγοι, έφτασαν στη ευρεία νίκη σκοράροντας δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και τρεις στο δεύτερο.

Με αρκετούς νεαρούς στην αποστολή, η Εθνική μας πάλεψε για το καλύτερο δυνατό, όμως, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, ήταν αδύνατο να μπορέσει να έχει οποιοδήποτε κέρδος από τον αγώνα.

Ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών σήμερα για το Γιώργο Οικονομίδη και για το 17χρόνο Γρηγόρη Κάστανο. Και οι δύο αγωνίστηκαν ως αλλαγή.

Ο Φελαϊνί με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ στο 21ο λεπτό και ενώ στο χρονικό αυτό σημείο η Εθνική μας έπαιζε με δέκα ποδοσφαιριστές αφού ο Αντωνιάδης ήταν εκτός λόγω τραυματισμού.

Ο Μπεντέκε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Αζάρ πέτυχε το 2-0 στο 35′ που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Εθνική μας προσπάθησε να αντιδράσει, όμως, το τρίτο γκολ των Βέλγων από εξαιρετικό σουτ του Φελαϊνί στο 66΄ σκόρπισε τις όποιες ελπίδες αντίδρασεις.

Ένα λεπτό μετά ο Αζάρ με ατομική ενέργεια και σουτ πέτυχε το 4-0 για να διαμορφώσει το τελικό 5-0 ο Μπατσαουί στο 80′.

Η Εθνική μας αγωνίστηκε με τους Κίσσα, Κυριάκου, Μερκή, Λαϊφη, Αντωνιάδη, Νικολάου, Μακρίδη (84′ Κάστανος), Λαμπάν (57′ Οικονομίδης), Σωτηρίου Μακρής (Ελευθερίου), Μυτίδης.

Βέλγιο: Κουρτουά, Κομπανί, Αλντερβέιρελτ, Λόμπαερτς, Βερτόχεν, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Φελαϊνί (69΄ Καράσκο), Ντε Μπρούιν, Αζάρ (70΄ Μέρτενς), Μπεντέκε (77΄ Μπατσαουί).

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ρουμάνος Ovidiu Haţegan.