Νέα δωρεά ύψους 50,000 ευρώ εξασφάλισε το Πανεπιστήμιο

CF84 3 Λευκωσία
CF84 2 Λευκωσία

ΔΩΡΗΤΗΣ Ο ΔΡ ΑΡΤΕΜΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ
Σε νέα δωρεά, πέραν της πρόσφατης ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, προέβη ο γιατρός, δρ Αρτέμης Χατζηπαναγής, εις μνήμην της αείμνηστης μητέρας του, Χρυσταλλούς Χατζηπαναγή, και προς τιμήν του χωριού Πλάτρες, που αποτέλεσε τη δεύτερή του κατοικία.

Συγκεκριμένα, ο Δρ Αρτέμης Χατζηπαναγής προσέφερε το ποσό των 50.000 ευρώ και το Πανεπιστήμιο Κύπρου ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά του δωρητή, θα δώσει σ’ ένα αμφιθέατρο και μια αίθουσα διδασκαλίας, τα οποία βρίσκονται εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιούπολης, τις ονομασίες

Αμφιθέατρο «Χρυσταλλού Χατζηπαναγή» και αίθουσα διδασκαλίας «Πλάτρες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αίθουσες βρίσκονται εντός του κτηρίου, για την ανέγερση του οποίου ο Δρ Αρτέμης Χατζηπαναγής έχει δωρίσει το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, και το οποίο θα φέρει την ονομασία «Κτήριο διδασκαλίας ιατρικών και βιολογικών επιστημών, Δρ Αρτέμης Χατζηπαναγής», ενώ ένα από τα πέντε αμφιθέατρα, τα οποία θα ανεγερθούν εντός του εν λόγω κτηρίου θα φέρει την ονομασία «ΚΥΘΡΕΑ», τόπος καταγωγής του δωρητή.

Εκ μέρους του δρος Χατζηπαναγή, ο οποίος διαμένει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, παρέστη η κυρία Άννα Μάντη, η οποία υπέγραψε το συμφωνητικό έγγραφο.

 Θερμές ευχαριστίες
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, αφού εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες και τη βαθιά εκτίμηση της πανεπιστημιακής κοινότητας προς την οικογένεια Χατζηπαναγή για την έμπρακτη επίδειξη εμπιστοσύνης στο Πανεπιστήμιο και τη διασύνδεση του ονόματος του δωρητή με τα πιο δημιουργικά εγχειρήματα του Ιδρύματος, σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχές το γεγονός ότι αίθουσες εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων θα φέρουν παραδοσιακά κυπριακά ονόματα.

 Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Μάνθος Μαυρομμάτης, αναφέρθηκε στη μετριοφροσύνη του κ. Χατζηπαναγή, αφού όπως σημείωσε, δεν ζήτησε οποιαδήποτε δημοσιότητα της δωρεάς του στους όρους του συμβολαίου.

Η κυρία Μάντη ευχαρίστησε τον Πρύτανη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου εκ μέρους του δρος Αρτέμη Χατζηπαναγή, τονίζοντας ότι είναι με ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση που ο ίδιος προβαίνει σε αυτές τις κινήσεις, αφού του δίνεται έτσι η ευκαιρία να προσφέρει στον τόπο του που τόσο αγαπά, όπως επίσης και να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας του, της οποίας είχε ιδιαίτερη αδυναμία.

 Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη τελετή υπογραφής της πρώτης δωρεάς του, ο ίδιος ο δρ Αρτέμης Χατζηπαναγής είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήμουν αρκετά τυχερός να αποκτήσω οικονομική ανεξαρτησία. Αποφάσισα να μοιραστώ αρκετό ποσό της οικονομικής μου τύχης με κάτι στην Κύπρο, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου», για να τονίσει ότι αισθάνεται υπερήφανος να συνδέει το όνομα των γονέων του με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.


Πηγή:Sigma Live