Με επιτυχία το 5ο Φεστιβάλ Πατάτας Αυγόρου (εικόνες)

DSC 9762 Γεωργία, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Κουγιάλης
DSC 9762 Γεωργία, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Κουγιάλης

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας Αυγόρου χθες βράδυ στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Αυγόρου.

IMG 7888 Γεωργία, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Κουγιάλης

Τρεις χιλιάδες, σχεδόν, επισκέπτες δοκίμασαν τις παραδοσιακές αλλά και τις εναλλακτικές συνταγές με πατάτα ενώ επισκέφθηκαν την έκθεση γεωργικών μηχανημάτων και φυτοπροστατευτικών προϊόντων την οποία εγκαινίασε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

IMG 7890 Γεωργία, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Κουγιάλης

Μέσα στα πλαίσια του Παγκύπριου Φεστιβάλ Πατάτας παρουσιάστηκαν και εναλλακτικές χρήσεις τις πατάτας, τις οποίες ο επισκέπτης του Φεστιβάλ μπορούσε να δοκιμάσει. Με τη συνεργασία των ειδικών είχαν παρασκευαστεί σαπούνι και κρέμα προσώπου από πατάτα, καθώς και γλυκά, μερικά από τα οποία είναι η μαρμελάδα πατάτας, και το λάβα κέικ από πατάτα.

IMG 7864 Γεωργία, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Κουγιάλης

Διοργανωτής του Φεστιβάλ ήταν η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ Πατάτας σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυγόρου.

Μέγας Χορηγός ήταν τα τσιπς Lay’s.

DSC 9582 Γεωργία, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Κουγιάλης

Στον χώρο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε και live link με το Ράδιο Πρώτο με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς Αντρέα Δημητρόπουλο και Γεωργία Αναστασίου.

DSC 9542 Γεωργία, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Κουγιάλης

Το μουσικό πρόγραμμα εμπλούτισε το παραδοσιακό σχήμα “Προσκυνητές” και το χορευτικό συγκρότημα του ΘΟΪ Αυγόρου.

IMG 7938 Γεωργία, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Κουγιάλης

Το Φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας Νίκου Κουγιάλη.

Σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Γεωργίας αναφέρθηκε στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας διαβεβαιώνοντας ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη θα συνεχίσει να ασκεί φιλοαγροτική πολιτική.

DSC 9661 Γεωργία, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Κουγιάλης

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

SotiraNews