Βρέθηκε και η σορός του 65χρονου από το Λιοπέτρι

Εντοπίστηκε γύρω στις 08:30 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Θέκλας το πτώμα του 65χρονου Λάμπρου Μάστρου από το Λιοπέτρι, η τύχη του οποίου αγνοείτο από την Κυριακή το απόγευμα όταν είχε πάει με τον γιο του Δημήτρη, 39 χρόνων, για ψάρεμα με καλάμι στην περιοχή Κάος της Ξυλοφάγου, που είναι έδαφος των βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Η σορός του 65χρονου έχει ήδη παραληφθεί από άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου και έχει αναγνωριστεί.

Οι έρευνες για εντοπισμό του 65χρονου είχαν αρχίσει με το πρώτο φως της ημέρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία των βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, οι έρευνες για εντοπισμό του 65χρονου είχαν διακοπεί γύρω στις τρεις χθες το μεσημέρι επειδή λόγω της θαλασσοταραχής και των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή καθιστούσε αδύνατο στους δύτες της ΟΥΚ να καταδυθούν στη θάλασσα και να ψάξουν για τον αγνοούμενο Λάμπρο Μάστρου.

Χθες λίγο μετά τις δέκα το πρωί, εντοπίστηκε η σορός του 39χρονου Δημήτρη Δημητρίου Μάστρου, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου ψάρευε με τον πατέρα του. Τον 39χρονο εντόπισε δύτης της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, που μαζί με μέλη της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας των Βάσεων Δεκέλειας είχαν μεταβεί στην περιοχή και άρχισαν έρευνες. Τις έρευνες για εντοπισμό των δύο ατόμων συνέδραμαν και πολίτες από το Λιοπέτρι και την Ξυλοφάγου.

Ο δύτης κρατούσε το άψυχο σώμα του Δημήτρη μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα για 20 και πλέον λεπτά αφού λόγω της θαλασσοταραχής και των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, δεν κατέστη δυνατό να πλησιάσει το ελικόπτερο για να επιχειρηθεί η ανέλκυση της σορού. Τελικά στο σημείο έφτασε το φουσκωτό σκάφος της ΕΜΑΚ και έγινε κατορθωτή η μεταφορά της σορού σ’ αυτό και στη συνέχεια στη στεριά.

Η σορός μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας όπου σήμερα αναμένεται να γίνει η νενομισμένη νεκροτομή, η οποία θα καταδείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του 39χρονου. Τη νεκροτομή θα διενεργήσει γύρω στις 12 το μεσημέρι η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιωπούλου, η οποία έχει μετακληθεί στην Κύπρο από την Ελλάδα.

Κοντά στο σημείο όπου ψάρευαν ο πατέρας με το γιο του εντοπίστηκε ένα καλάμι και το αυτοκίνητό τους καθώς και το μπουφάν του 39χρονου. Η Αστυνομία εικάζει ότι πιθανώς ο πατέρας του Δημήτρη να γλίστρησε και να έπεσε στη θάλασσα και ο ίδιος να έπεσε πίσω του για να τον γλυτώσει.

Ο Δημήτρης καταλείπει σύζυγο και δύο παιδιά ηλικίας 4 και 8 χρόνων.

Πηγή: ΚΥΠΕ