90 λεπτά μια ολόκληρη ιστορία

a
a 53

Το μεγαλύτερο παιγνίδι στην ιστορία της ΑΕΛ έφθασε. Οι «Λέοντες» του Πάμπου Χριστοδούλου αντιμετωπίζουν απόψε (21:45) τη βελγική Άντερλεχτ στον αγώνα της ζωής τους, αφού με ασπίδα το 2-1 του πρώτου αγώνα, θέλουν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στους ομίλους του Champions league.

Οι ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών Κύπρου είναι πανέτοιμοι και αγωνιστικά και ψυχολογικά και γνωρίζουν τη σημασία της αποψινής αναμέτρησης. Όλοι τους δηλώνουν αποφασισμένοι και διψασμένοι για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους όσο δύσκολη και αν είναι αυτή. Η αυτοπεποίθησή τους έχει τονωθεί μετά τη νίκη στο πρώτο παιγνίδι και πιστεύουν ότι μπορούν απόψε στο περίφημο «Κονστάντ Βαντε Στοκ» να γράψουν την πιο λαμπρή σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας της ΑΕΛ.

Ο Κύπριος τεχνικός, στη χθεσινή του ομιλία πριν από την προπόνηση, τόνισε στους παίκτες του ότι έχουν καταφέρει πάρα πολλά, όμως είναι στο χέρι τους (ή πιο σωστά στα πόδια τους) για να πετύχουν ακόμα περισσότερα. Τους εξήγησε ότι αν αυτοί εμφανιστούν όπως πρέπει, τότε οι πιθανότητες να προκριθούν είναι πάρα πολλές.

Με εξασφαλισμένη τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa, η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του σωματείου θέλει να προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Η ΑΕΛ δίνει απόψε τον 8ο εκτός έδρας αγώνα της για τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Μετά τις 5 ήττες στα πρώτα 5 παιγνίδια, ακολούθησαν η ισοπαλία στο Μπέλφαστ και η νίκη στο Βελιγράδι. Αν η λεμεσιανή ομάδα καταφέρει και φύγει αήττητη και από τις Βρυξέλλες, τότε η πρόκριση θα επιτευχθεί με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο.

Το πλάνο του κόουτς

Ο Πάμπος Χριστοδούλου αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1. Ίσως προχωρήσει σε μια κίνηση έκπληξη που αφορά τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Αν τελικά συμβεί αυτό, τότε είτε ο Εντμάρ θα αγωνιστεί πίσω από τον Βοού και ο Ζιλμπέρτο να πάρει θέση στο αριστερό φτερό, είτε ο Μιχάλης Κωνσταντίνου κληθεί να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης και να μείνει στον πάγκο ο Βοού.

Αν ο κ. Χριστοδούλου δεν εκπλήξει, τότε ο Μοντέιρο θα πάρει τη θέση του Πάολο Σέρτζιο και ο Ρουϊ Μικέλ θα αναλάβει τον ρόλο του Μπεμπέ. Σίγουρα τερματοφύλακας θα είναι ο Ματίας Ντεγκρά. Στο δεξιό άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Μάρκο Αϊρόσα και στο αριστερό ο Έμανουέλ Σοάρες Καρλίτος. Οι Έτβιν Οουόν και Ντόσα Τζούνιορ θα βρίσκονται στο κέντρο της άμυνας και θα αναλάβουν την εξολόθρευση του Μποκανί. Ο αρχηγός Μάριος Νικολάου και ο Αντερίτο Ντεντέ θα είναι οι δύο αμυντικοί μέσοι με στόχο να σταματήσουν τον Κανού, ενώ ο Ρουϊ Μικέλ θα αναλάβει τον δημιουργικό ρόλο. Στα φτερά θα αγωνιστούν οι Χόρχε Μοντέιρο και Εντμάρ Λασέρντα, ενώ ο Πάτρικ Τζίλι Βοού θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Οι λέοντες θα είναι εκεί
Σε ανατολική εξέδρα του Τσιρείου θα μετατρέψουν απόψε τις δύο θύρες (πάνω και κάτω) που έχουν στη διάθεσή τους οι οπαδοί της ΑΕΛ στο «Κονστάντ Βαντε Στοκ». Περισσότεροι από 1000 Κύπριοι αναμένονται στο παιγνίδι για να στηρίξουν την προσπάθεια των παικτών του Πάμπου Χριστοδούλου. Περίπου 500 έχουν πάρει το εισιτήριό τους από την Κύπρο, 150 απόδημοι Κύπριοι προμηθεύτηκαν χθες τα εισιτήριά τους, ενώ στο γήπεδο αναμένονται και περίπου 300 Έλληνες από το Βέλγιο και τις γύρω περιοχές και 170 Κύπριοι φοιτητές επικοινώνησαν με τους ανθρώπους της ΑΕΛ για να εξασφαλίσουν εισιτήριο του αγώνα.

Αν σε όλους αυτούς προσθέσουμε και τους φίλους της ομάδας που έφθασαν χθες στις Βρυξέλλες χωρίς να πάρουν εισιτήριο του αγώνα, εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι η ΑΕΛ απόψε στο ιστορικό της παιγνίδι θα έχει την συμπαράσταση περισσότερων από 1000 φίλων της. Χθες ο κύριος όγκος των οπαδών της ΑΕΛ έφθασε στις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα οι σημαντικότερες πλατείες της πόλης να ντυθούν στα κίτρινα.

Σήμερα το μεσημέρι θα φθάσει στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΑΕΛ Αντρέας Σοφοκλέους, ο αναπληρωτής πρόεδρος Χρύσης Σοφοκλέους και ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Κωνσταντίνου για να παρακολουθήσουν το παιγνίδι. Το μεσημέρι η διοίκηση της Άντερλεχτ θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν της ΑΕΛ αλλά και των εκπροσώπων της ΟΥΕΦΑ.

Αντρέας Πιερή