Πρώτη γεύση του Audi A9 concept

a 103
a 2023

Η Audi έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη προωθητική εικόνα του πρωτότυπου Α9, το οποίο θα κάνει ντεμπούτο στις 18 Νοεμβρίου στην έκθεση του Λος Άντζελες.

Το Audi A9 concept θα αποτελέσει κάτι σαν προπομπό της σχεδιαστικής «γλώσσας» της εταιρείας που θα ακολουθηθεί στα επόμενά της μοντέλα, ενώ θα μας δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα του μοντέλου παραγωγής, το οποίο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2017.

Αποτελεί τον καρπό εργασίας του κέντρου σχεδίασης του Ingolstadt, στο οποίο επικεφαλής είναι ο αρχι-σχεδιαστής της φίρμας, Marc Lichte, ο οποίος έφτιαξε και το νέο Volkswagen Passat.

Οι πληροφορίες θέλουν το επερχόμενο Audi A9 να πατάει στην πλατφόρμα MLB Evo του ομίλου, με το μήκος του να υπερβαίνει τα πέντε μέτρα.

Όπως φαίνεται και στην «κατασκοπευτική» φωτογραφία, θα διαθέτει ένα 4θύρο-κουπέ αμάξωμα, ενώ θα αναμένεται να φέρει αλουμινένιο αμάξωμα, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας laser και μία ενιαία γρίλια στην εμπρόσθια μάσκα. Θα υπάρξει πιθανότατα και «καυτή» έκδοση S9, η οποία θα φέρει ένα 4λιτρο twin-turbo V8 σύνολο, απόδοσης άνω των 600 ίππων.

a1 18

Πηγή: autotriti.gr