Πρέπει να γινει ή όχι το νέο γήπεδο του Δήμου Σωτήρας;

Του Ζαννέττου Κουμάση

Η ανεργία σε όλη την Ευρώπη είναι σε πολύ ψηλά επίπεδα. Στην Κύπρο τα πράγματα είναι καλυτέρα, αλλά πάμε και εμείς από το κακό στο χειρότερο. Τι κάνουμε σαν τοπική αυτοδιοίκηση για να περιορίσουμε όσο το δυνατό περισσότερο το πρόβλημα;… 

Για να σταματήσει η κρίση πρέπει να στηριχτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να γίνουν έργα ανάπτυξης.
Στο δημαρχείο μας ίσως επικρατεί η φιλοσοφία ότι δεν θα γίνουν έργα γιατί δεν υπάρχουν λεφτά. Τα λεφτά υπάρχουν στα ταμεία του κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ΚΟΑ ενέκρινε για την ανέγερση του νέου γηπέδου περισσότερα από 1 εκ. ευρώ, και 300 χιλ. για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου. Τα σχέδια είναι έτοιμα και το μονό που μένει είναι η προκήρυξη προσφορών. Μπορεί το δημοτικό συμβούλιο να ζητήσει προσφορές από εργολάβους της Σωτήρας μόνο. Στους όρους προσφοράς να ζητά την εργοδότηση μόνο δημοτών μας. Αυτό γίνεται και στην ανέγερση της νέας αποθήκης της ΣΠΕ Παραλίμνιου.

Κάποιοι λένε ότι το δεν χρειάζεται να γίνει το νέο γήπεδο γιατί μόνο μια ομάδα έχουμε και δεν το χρειαζόμαστε. Οι ακαδημίες των U10, U13, U17 και η πρώτη ομάδα χρειάζονται το γήπεδο για να μπορέσουν να αναπτυχθούν σαν ομάδες. Το κίνητρο για την χρήση νέου γηπέδου και του αθλητικού κέντρου από τους νεαρούς θα τους ωθήσει περισσότερο στην ενασχόληση τους με τον αθλητισμό. Το παλιό γήπεδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βοηθητικό.

Μην αναβάλλεται τα έργα που αφορούν νέους, ούτε θέσεις εργασίας για νέους.

Υ.Γ. Τα 2 εκ. ευρώ που επικαλούνται κάποιοι ότι θα στοιχίσει το γήπεδο είναι όταν γίνει και το σκέπαστρο των κερκίδων. Αυτό μπορεί να γινει σε δεύτερη φάση.

Ζαννέττος Κουμάση.