Υπερπλήρη είναι φέτος τα ξενοδοχεία στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου

CEB1 46 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 1328 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Υπερπλήρη είναι τα ξενοδοχεία στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και οι αρμόδιοι παράγοντες της περιοχής εκτιμούν ότι φέτος όχι μόνο η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς αλλά ολόκληρη η Κύπρος διανύει μία από τις καλύτερες τουριστικές περιόδους.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης “φέτος η περιοχή μας έχει μία από τις καλύτερες τουριστικές περιόδους. Ωστόσο είναι παγκύπριο το φαινόμενο με τον τουρισμό φέτος αφού ολόκληρη η Κύπρος πάει πάρα πολύ καλά”.

Πρόσθεσε ότι “η επαρχία Αμμοχώστου είναι υπερπλήρης με τις πληρότητες στα ξενοδοχεία να είναι πάρα πολύ υψηλές. Με την έλευση των εορτών του 15 Αυγουστου έχουν κλείσει και όλα τα ελεύθερα δωμάτια που τυχόν υπήρχαν διαθέσιμα και πιστεύουμε ότι η πληρότητα των ξενοδοχείων θα συνεχιστεί και μετά την φυγή των Κυπρίων επισκεπτών, οπότε θα υπάρχουν περισσότερα δωμάτια”.

Σύμφωνα με τον κ. Αβρααμίδη “όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η καλή σαιζόν θα συνεχίσει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Στόχος μας είναι να συνεχίσει η τουριστική περίοδο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και έναρξη της τουριστικής σαιζόν του 2017 να αρχίσει από τον ερχόμενο Μάρτιο, δηλαδή να καλύψει μια περίοδο 8 – 9 μηνών”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως “η επαρχία Αμμοχώστου είχε πάντα την πλειοψηφία από τις βασικές αγορές τουρισμού, δηλαδή τη Ρωσία, τις Σκανδιναβικές χώρες, την Ελβετία, την Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, ενώ φέτος υπάρχει μεγάλη αύξηση και στις αφίξεις από χώρες της Μέσης Ανατολής. Γενικά η περιοχή μας έχει μια ποικιλομορφία στις αφίξεις τουριστών η οποία αφήνει όλους τους παράγοντες απόλυτα ικανοποιημένους”.

Ερωτηθείς κατά πόσον η αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας θα επηρεάσει την άφιξη στην Κύπρο επισκεπτών από τη Ρωσία, ο κ. Αβρααμίδης είπε ότι “τα τελευταία χρόνια η ρωσική αγορά έχει μια σταθερή άνοδο στην άφιξη τουριστών στην Κύπρο. Ακόμα και όταν οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας ήταν πάρα πολύ καλές και επισκέπτονταν την Τουρκία περίπου 2 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες, η Κύπρος ελάμβανε ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών” είπε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι “ότι αυτό θα συνεχιστεί και με την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας”.

Πιστεύω, συνέχισε “ότι με την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών, αυτό που θα μας επηρεάσει είναι η άφιξη στην Κύπρο των ποδοσφαιρικών ομάδων από τη Ρωσία που φέτος επισκέφθηκαν το νησί μας για την προετοιμασία τους. Εκτιμούμε ότι με την βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών οι ρωσικές ποδοσφαιρικές ομάδες θα προτιμήσουν από του χρόνου την Τουρκία δεδομένου ότι οι συνθήκες για προετοιμασία εκεί είναι πολύ καλύτερες απ’ ότι στην Κύπρο”.

Ανέφερε ακόμα ότι “ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού θα πρέπει να ετοιμάσει ένα προσχέδιο επιχορήγησης των ποδοσφαιρικών ομάδων από τη Ρωσία, να προχωρήσει στην άμεση εξαγγελία ενός νέου σχεδίου ούτως ώστε οι ομάδες που κλείνουν τους χώρους προετοιμασίας τους από τον Σεπτέμβριο, να έχουν μία προσφορά από την Κύπρο”.

Ο κ. Αβρααμίδης αναφέρθηκε και στην επανακυκλοφορία του τουριστικού χάρτη της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου ο οποίος περιέχει όλα τα αξιοθέατα της περιοχής, σημειώνοντας πως σλόγκαν του χάρτη που υπάρχει σε όλα τα ξενοδοχεία είναι “Κάθε επισκέπτης και χάρτης”.

Εξήγησε ότι “η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου έχει εκτυπώσει το χάρτη σε 400,000 αντίτυπα στην Αγγλική και Ρωσική γλώσσα. Ο χάρτης περιλαμβάνει όλα τα αξιοθέατα, σημεία και μνημεία της Επαρχίας Αμμοχώστου τα οποία ο επισκέπτης μπορεί και αξίζει να επισκεφθεί, τις ποδηλατικές διαδρομές και τα μονοπάτια της φύσης στο Κάβο Γκρέκο και την γύρω περιοχή και όλα τα καταδυτικά σημεία της περιοχής καθ’ όλο το μήκος της ακτογραμμής, από την Αγία Θέκλα, την Αγία Νάπα και τον Πρωταρά”.

Πηγή: ΚΥΠΕ