Πώς κατακτά τον τίτλο η Ανόρθωση

a 114
a 7097
Ενθουσιασμός και ικανοποίηση κυριαρχούν στην Ανόρθωση δυο μέρες μετά τον νέο θρίαμβο στο ΓΣΠ. Πριν από λίγες βδομάδες όλοι πίστευαν ότι ο στόχος που είχε απομείνει στην ομάδα ήταν η κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί απευθείας στην Ευρώπη… 

Με την δεύτερη συνεχόμενη νίκη, αυτή την φορά επί της Ομόνοιας, τα δεδομένα ανατράπηκαν. Η ομάδα της Αμμοχώστου ανέβηκε μεν στην τρίτη προνομιούχα θέση, όμως γλυκοκοιτάζει υπό κάποιες προϋποθέσεις ακόμη και τον τίτλο.

Ένα τέτοιο σενάριο γίνεται πραγματικότητα, αν για παράδειγμα, το ΑΠΟΕΛ νικήσει εκ νέου την ΑΕΛ το Σάββατο και η Κυρία κερδίσει τους εναπομείναντες τρεις αγώνες. Σε τέτοιο ενδεχόμενο θα στεφθεί πρωταθλήτρια ανεξαρτήτως άλλων αποτελεσμάτων, αφού θα ξεπεράσει σίγουρα την ΑΕΛ ενώ θα υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας και της ομάδας Λευκωσίας.

Βεβαίως προέχει η μαθηματική εξασφάλιση μίας θέσης που οδηγεί στο Γιούροπα Λιγκ. Έτσι, ο επόμενος αγώνας με την Ομόνοια στο Αντώνης Παπαδόπουλος, κεκλεισμένων των θυρών, θεωρείται καθοριστικός. Ο Ρόνι Λέβι γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο Λαβόρδε.

Πηγή: ant1.com.cy