Κατά των μέτρων λιτότητας διαδήλωσαν χιλιάδες Κύπριοι

a 89 Ειδήσεις
a 3206 Ειδήσεις

Με τη συμμετοχή δεκαεπτά συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο παγκύπρια κοινωνική κινητοποίηση εναντίον των σκληρών μέτρων λιτότητας, που επιβάλλει η Τρόικα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω στις 10 το πρωί έξω από το Υπουργείο Οικονομικών όπου φώναξαν συνθήματα κατά του Μνημονίου και της Τρόικας.

Εκπρόσωποι των οργανώσεων που διοργάνωσαν τη διαμαρτυρία απηύθυναν χαιρετισμούς και έγινε ανάγνωση ψηφίσματος που διαβιβάστηκε λίγο αργότερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ακολούθως οι διαδηλωτές μετέβηκαν στο χώρο του Προεδρικού.

Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν διακριτική, με την Τροχαία να προβαίνει στις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομικής δύναμης εντός του Προεδρικού Μεγάρου, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, εκπροσωπήθηκαν οργανωμένα σύνολα από όλο το φάσμα της κοινωνίας, περιλαμβανομένου του εργατικού, του αγροτικού, του μαθητικού και του φοιτητικού κινήματος.

Αναλυτικά τα κινήματα που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ήταν: ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΟΒΕΚ, ΠΟΑΣ, ΠΟΕΔ, ΕΤΥΚ, ΕΚΥΣΥ, ΠΣΕΜ, Συντεχνία Διοικητικού Προσωπικού ΤΕΠΑΚ, ΕΚΑ, Νέα Αγροτική, ΠΟΠΟ, Κίνηση ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, Κίνηση Πολιτισμού, Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, ΠΟΦΕΝ και Κίνημα κατά των εκποιήσεων.