Με δύο τέρματα νίκησε η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό

a 321
a 7814
Οι “κιτρινόμαυροι” επικράτησαν με 2-0 χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα και σκαρφάλωσαν, έτσι, στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και άφησαν τον Παναθηναϊκό τέσσερις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στην κορυφή… 

Τα γκολ για την ΑΕΚ σημείωσαν οι Λεονάρντο (48′) και Κλωναρίδης (71′).

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ήταν η ομάδα που ήθελε περισσότερο το ματς, αλλά αυτό δεν το έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του στο πρώτο ημίχρονο. Αντίθετα, η ΑΕΚ ήταν είχε περισσότερο τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας και δύο καλές φάσεις μπροστά στην εστία του Καρνέζη.

Αρχικά, το σουτ του Σιαλμά έξω από την περιοχή βρήκε στο σώμα του Μαρίνου και, αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, πέρασε κόρνερ.

Στο διάστημα αυτό οι “πράσινοι” δεν απείλησαν τον Κωνσταντόπουλο και δυσκολεύονταν πολύ στην ανάπτυξη τους με την ΑΕΚ να πιέζει ψηλά στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο έληξε με την καλύτερη ευκαιρία για την ΑΕΚ να προηγηθεί στο 45΄, όταν, μετά από ασυνεννοησία Σπυρόπουλου-Κουίνσι, ο Γεωργέας έδωσε στον Βάργκας, αυτός “σέρβιρε”… μισό γκολ στον Λεονάρντο, το πλασέ του οποίου στην “καρδιά” της μικρής περιοχής έφυγε άουτ.

Με το καλημέρα… Λεονάρντο

Με ευκαιρία για το “τριφύλλι” ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, αλλά αμέσως μετά ήρθε το γκολ της ΑΕΚ να αλλάξει τις ισορροπίες.

Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, από πάσα του Ζέκα, ο Κατσουράνης έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε με διπλή προσπάθεια.

Το γκολ όμως ήρθε για την ΑΕΚ στο 48΄. Το μακρινό φάουλ του Λεονάρντο αιφνιδίασε τον Καρνέζη, ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.

Μην έχοντας επιλογές, οι “πράσινοι” βγήκαν μαζικά στην επίθεση, προσπαθώντας ανορθόδοξα να φτάσουν στην ισοφάριση.

Αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει από τα πρώτα λεπτά, το έκαναν μετά το γκολ που δέχτηκαν, αλλά ήταν αργά…

Άλλωστε, από τα έξι ματς, στα οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Παναθηναϊκός (με το σημερινό), μόνο σε ένα έφυγε νικητής (με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, 1-2).

Τελικά το “τρίποντο” της ΑΕΚ “σφράγισε” ο Κλωναρίδης στο 71΄, με αποτέλεσμα ο “Δικέφαλος” να πανηγυρίσει τη νίκη μετά από τρεις αγώνες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καφές (66΄ Λαγός), Κοντοές, Μανωλάς, Λεονάρντο, Σιαλμάς (64΄ Κλωναρίδης), Μάκος, Καράμπελας, Βάργκας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος (76΄ Μπέλεκ).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Καντέ, Τοτσέ, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι (65΄ Κλέιτον), Ζέκα, Μπιάρσμιρ, Μαρίνος (70΄ Καραγκούνης), Σιμάο, Κατσουράνης (80΄ Νίνης), Σπυρόπουλος.

Πηγή: Woop.gr