Χριστοφή: Ό,τι και αν γίνει, η Κύπρος θα παραμείνει αουτσάιντερ

a 128
a 2048

Αποκλειστική συνέντευξη στο FIFA.com έδωσε ο Δημήτρης Χριστοφή στην οποία μιλά για την μεγάλη νίκη επί της Βοσνίας αλλά και τη συνέχεια για την Εθνική.

Για την Βοσνία και τη νέα προσπάθεια που γίνεται:
“Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια που έπαιξα μέχρι τώρα και ελπίζω να έχω κι άλλα όπως και αυτά στο μέλλον. Ήμασταν αντιμέτωποι με μια πολύ ισχυρή ομάδα αλλά πιστεύαμε στον εαυτό μας. Έχουμε πάντα την αίσθηση ότι με αυτή την πεποίθηση και λίγη τύχη θα κερδίζαμε το παιχνίδι.
Η τύχη και η απόκρουση του Γιωργαλλίδη στο τελευταίο λεπτό στο πέναλτι του Πιάνιτς. Αυτή ήταν μια καλή επιτυχία βασισμένη πάνω σε θεμέλια που προβλέπονται από τον Πάμπο Χριστοδούλου που ανέλαβε την Εθνική από τον Ιανουάριο”.
“Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας είναι ότι έχουμε γρήγορη επίθεση”

“Ξεκινήσαμε μια νέα προσπάθεια και η χώρα βλέπει ότι παίζουμε με πραγματικό πνέυμα”.

“Έχουμε δυνατές ομάδες στον όμιλο μας και είναι δύσκολο για την Κύπρο να πάρει εισιτήριο για το EURO2016. Θα βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε”.

Ο Χριστοφή – ο οποίος σε νεαρή ηλικία είχε σαν είδωλο τον Βραζιλιάνο θρύλο Ρονάλντο – είναι ο ταχύτερος παίκτης της Κυπριακής επίθεσης. Το δυναμικό του στυλ προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Ελβετικής Σιόν, που τον περασμένο χρόνο τον αγόρασε από την Ομόνοια, αναφέρει μεταξύ άλλων κείμενο στην ιστοσελίδα της FIFA.

Για το Ελβετικό πρωτάθλημα και τους στόχους του:
“Κάθε βήμα στην καριέρα μου είναι σημαντικό, πηγαίνοντας στη Σιόν και παίζοντας σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με έχει βοηθήσει να βελτιωθώ. Μου αρέσει η Ελβετία, η ζωή έχει πολλά κοινά με αυτή της Κύπρου. Η Γλώσσα ήταν το δυσκολότερο στην αρχή, όμως είμαι χαρούμενος εδώ. Ήταν δύσκολο το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, όμως θα ανακάμψουμε”.

“Με τη σκληρή δουλειά, η πρόοδος είναι πάντα πιθανή. Στόχος μου είναι απλά να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, είτε φοράω την φανέλα της ομάδας μου είτε αυτή της Εθνικής ομάδας. Εύχομαι να βοηθήσω και τις δύο ομάδες να έχουν πολλές επιτυχίες στο μέλλον”.