Υπουργοί πάνε σε χοροεσπερίδες και υπόσχονται χορηγίες χιλιάδων ευρώ

a 49 Ειδήσεις
a 5530 Ειδήσεις

Τ’ άκουσε για τα καλά χθες ο Διευθυντής Προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών, Σταύρος Μιχαήλ, από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλα Παπαδόπουλο. Αιτία τα αιτήματα του Υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή για αποδέσμευση κονδυλίων, που αφορούν εξαγγελίες υπουργών για οικονομική βοήθεια ή κατά χάρη χορηγία σε Οργανώσεις και Συνδέσμους κατά τη διάρκεια χοροεσπερίδων ή επισκέψεων προεκλογικού χαρακτήρα.

«Επειδή, πλέον, δεν υπάρχουν χρήματα και το Κράτος βρίσκεται σε άτυπη στάση πληρωμών, θα πρέπει οι υπουργοί να σταματήσουν να μοιράζουν υποσχέσεις για χρήματα για να είναι αρεστοί», υπέδειξε ο Νικόλας Παπαδόπουλος προς τον κ. Μιχαήλ, ο οποίος, διαβεβαίωσε τους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών ότι θα μεταφέρει το μήνυμα στον πολιτικό του προϊστάμενο Βάσο Σιαρλή προκειμένου να ενημερώσει με τη σειρά του, τους υπόλοιπους συναδέλφους του.

Κι αυτό επειδή, όπως άφησε να νοηθεί ο κ. Παπαδόπουλος, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών δεν πρόκειται να συναινέσει ξανά στην αποδέσμευση τέτοιων κονδυλίων, ανεξαρτήτως ποσού.

Χθες, ο Διευθυντής Προϋπολογισμού Σταύρος Μιχαήλ ζήτησε, μεταξύ άλλων πολλών, την αποδέσμευση ποσού €3.000 που υποσχέθηκε ο υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης, κατά τη διάρκεια χοροεσπερίδων.

Μερικές ημέρες προηγουμένως, οι βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών κλήθηκαν να εγκρίνουν κονδύλια που αφορούσαν έκτακτες χορηγίες ύψους €12.500 που εξήγγειλε ο κ. Μαλάς, όντας υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια επισκέψεών του.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ